úterý 8. října 2024

Ženy v Česku dávají přednost pivu před vínem

Na pivo nebo na víno? Jakou odpověď zvolí čeští muži, je celkem jasné. Velká většina z nich – 86 procent – dává přednost zlatavému moku. Pivo ale jako první volbu před vínem označilo i 52 procent žen.

restaurace

restaurace
Zdroj: Plzeňský Prazdroj

  • restaurace
  • Zdroj: Plzeňský Prazdroj

Podle průzkumu plzeňského pivovaru je to zejména kvůli výrazně se rozšiřující nabídce piv na trhu – od těch nealkoholických až po pivní speciály. Ženy totiž rády experimentují a zkoušejí stále nové chutě a k tomu jim pivovary nabízejí stále více příležitostí.

Za výrazným zájmem o čepované pivo, a to i u žen, stojí podle průzkumu také z velké části rostoucí kvalita nabízených služeb v hospodách a restauracích. Sedm z deseti lidí oceňuje, že tuzemské hospody jsou v porovnání s minulostí útulnější. A přes 72 procent dotazovaných pozitivně hodnotí, že se v hospodách zlepšila čistota. Právě útulnost a čistota podniků jsou pro ženy zásadními důvody, podle čeho si vybírají restauraci či hospodu – umístily se na druhém a třetím místě. Nejdůležitější při volbě provozovny je pak pro ženy nabídka kvalitních jídel.

Rozdíly mezi pohlavími ale přece jen u piva jsou: zatímco muži dávají přednost ležákům a v pivu oceňují výraznou hořkost, u žen jsou oblíbenější piva s příchutěmi – před těmi klasickými je preferují čtyři z deseti respondentek, to je dvakrát více než u mužů. Více žen než mužů také pije piva nealkoholická. Obě pohlaví se ale na jednom jasně shodnou – pivo má být řádně vychlazené.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Plzeňský Prazdroj

Související

Mia Mottley je premiérkou Barbadosu již šestým rokem.
Zahraniční Zajímavosti

Ženy vládnou pouze 13 z celkových 193 členských států OSN

Boubínské jezírko na Šumavě.
Domácí Příroda

Obyvatelé Šumavy považují národní park za klíčovou součást svého života

vodíkové technologie
Ekonomika Zelená energie

Češi věří ve vodík, ale obávají se bezpečnosti při výrobě

stavba
Ekonomika

Firmy čelí překážkám při náboru zahraničních pracovníků