pondělí 16. září 2024

Žena uvěřila podvodníkům a přišla o jeden a půl milionu Kč

Váš účet byl napaden! Pošlete své peníze na nový, který jsme zřídili, a nepřijdete tak o své peníze! Na takové lži bohužel naletěla důvěřivá žena z Prahy a přišla o jeden a půl milionu Kč.

bitcoin

bitcoin
Zdroj: Pixabay

  • bitcoin
  • Zdroj: Pixabay

Ženu v polovině října kontaktoval po telefonu neznámý muž, který se představil jako pracovník banky s tím, že její doklady byly použity k založení nového účtu v Brně. Žena to označila za nesmysl, ale podvodník se nevzdával. Přesvědčil jí, aby uzavřela všechny svoje účty, vybrala hotovost a vložila ji na nový účet zřízený „pseudobankéřem“. Navíc poškozené důvěrně prozradil, že se někdo díval do její bankovní identity, kde jsou o ní vedeny veškeré platební transakce s tím, že se jedná o organizovaný zločin.

Žena poté ze svých běžných účtů postupně vybrala přes jeden a půl milionu Kč a obratem je vkládala prostřednictvím bitcoinmatů v Praze na adresy virtuálních peněženek podvodníků. Že není něco v pořádku, zjistila poškozená až v průběhu posledních vkladů. Na jednom z bitcoinmatů si přečetla upozornění na podvody tohoto typu, a to ji následně potvrdil i její osobní bankéř, kterému celý příběh převyprávěla.

Podle policie v posledních měsících těchto podvodů stále přibývá. Bohužel se stále najdou poškození, kteří těmto podvodníkům uvěří a nenávratně pošlou všechny své úspory neznámo kam.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Policie ČR

Související

GXjMXEYWoAAwzm3
Domácí

Záplavy mají první oběť. Dalších sedm lidí se pohřešuje

žena telefon
Krimi

Podvodník připravil ženu o milion

hovor kreditka
Krimi

Falešní bankéři z Hodonína přišli k milionům

pexels-photo-10466271
Domácí

Tragédie v ulicích Prahy. Policisté nabourali do auta, zemřela v něm dívka