pátek 20. září 2024

Zemřela Barbara, někdejší ikona slovenské taneční scény. Bylo jí 43 let

O špatném zdravotním stavu slovenské zpěvačky Barbary Haščákové se spekulovalo už léta. Poslední dny smutnou skutečnost potvrdily.

Haščáková

Slovenská zpěvačka Barbara Haščáková.
Zdroj: Youtube

  • Slovenská zpěvačka Barbara Haščáková.
  • Zdroj: Youtube

Kdysi dávno zpěvačka Barbara Haščáková slavila velké úspěchy, když byla členkou v devadesátých let populární taneční kapely Maduar, známé hitem Do It a následně ještě větší popularitu jí přineslo účinkování v dvojici MC Erik & Barbara. Jejich někdejší hity Keď príde láska nebo Sen, si na konci minulého tisíciletí zpívalo celé Slovensko. Teď však slovenská agrentura TASR přišla s nečekanou zprávou, že Haščáková zemřela v americké městě Sarasota na Floridě, kde delší dobu žila. Podle agentury zpěvačka skonala už 22. listopadu.

Haščáková údajně trpěla problémy se slinivkou břišní, ovšem jako příčinu úmrtí úřady označily mozkovou příhodu. Pochována by měla být na Slovensku ve svých rodných Košicích, přestože v USA žila od roku 2000.

Její popularita byla ohraničena roky 1994, kdy jako patnáctiletá vstoupila do Maduaru a odchodem do Ameriky. O rok později s Erikem Arestou založila zmíněné duo a v roce 1998 dokonce získala slovenské ocenění Slavík.

Autor: Jan Skala

Související

53914502127_c7cff308c0_b
Zahraniční

Kamala Harris přišla o odboráře. Jejich hlasy přitom mohou volby rozhodnout

GNoZn6VWYAAsG4x
Zahraniční

Ficův atentátník chtěl ven vazby. Soudce naopak důvody rozšířil kvůli terorismu

Michal Šimečka
Zahraniční

Slovensko potírá opozici. Šimečka už není místopředsedou Národní rady

profimedia-0307011016
Zahraniční

Dotovaný chléb bude na Kubě velký jako mýdlo. Chybí ingredience na jeho výrobu