středa 23. října 2024

Zemřel slovenský herec Dušan Karpálik. Hrál v Kriminálce Staré město

Z Bratislavy přišla smutná zpráva. Po dlouhé a těžké nemoci zemřel známý slovenský herec Dušan Karpálik. Bylo mu 75 let.

Karpálik

Zesnulý herec Dušan Karpálik.
Zdroj: Facebook

  • Zesnulý herec Dušan Karpálik.
  • Zdroj: Facebook

Dušan Karpálik byl jednou z nejvýraznějších osobností bratislavského Divadla Nová scéna, v poslední době hrál i v řadě českých filmů. Ztvárnil například vedlejší role v psychologickém dramatu Jana Hřebejka Učitelka nebo v krimi thrilleru Rudý kapitán, kde si zahrál po boku Oldřicha Kaisera a Michala Suchánka. Známý se stal díky svému účinkování v česko-slovenském seriálu Kriminálka Staré město. Zprávu o jeho úmrtí přineslo Divadlo Nová scéna.

„Padesát divadelních sezón byl stálou součástí našeho divadelního souboru. Jeho lidskost, herecké schopnosti, učitelský talent a láska k Thálii nám bude nesmírně chybět,“ napsalo bratislavské divadlo na své facebookové stránky.

Karpálik se narodil 21. února 1948 ve slovenském městě Martin. Od mládí působil v divadlech v Martině, Nitře a Trnavě. V roce 1973 se přesunul do Bratislavy. Za svou práci dostal v roce 2010 cenu slovenského Literárného fondu.

Autor: Jan Skala

Související

Paul-DiAnno-scaled
Hudba

Stará sestava Iron Maiden se už nesejde. Zemřel zpěvák Paul Di´Anno

ingerlorre_yuko_638
Hudba

Zemřela Inger Lorre, jedna z výrazných tváří původního hnutí grunge

feťáci
Zahraniční

Rodiny obětí fentanylu apelují na vládu: Uvalte vysoké clo na Čínu

GaGe58MXUAA-9Dn
Zahraniční

Strůjce útoku na Izrael je po smrti. Sinvár zemřel při přestřelce v Rafáhu