čtvrtek 10. října 2024

Zemřel rapper Pavel Protiva. O příčině skonu mladého umělce se spekuluje

Psychické problémy, drogy, alkohol, to vše provázelo život tuzemského rappera Pavla Protivy. Ten nyní zemřel v pouhých 27 letech.

Pavelprotiva

Zesnulý rapper Pavel Protiva.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Zesnulý rapper Pavel Protiva.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Ve věku 27 let zemřel český rapper Pavel Protiva, který by známý po řadou dalších pseudonymů jako například Stanislav Protiva, Standa, Paya, Paya Peaceful, Zel Dox a dříve také DMBFCK, PalcatGO nebo Fifty Kid. Informaci o jeho smrti přineslo hudební vydavatelství Blakkwoods, které však příčinu skonu neuvedlo. Jen varovalo před šířením polopravd a lží, protože na sociálních sítích se začalo spekulovat, že za smrtí mladého umělce stály drogy a depresivní stavy. Ostatně o nich se proti ve svých textech často zmiňoval.

„S hlubokým zármutkem v srdci oznamujeme, že nás 7. října 2024 nečekaně opustil milovaný syn, bratr a kamarád Pavel Protiva. Rozloučení proběhne v úzkém kruhu rodiny a přátel. Prosíme všechny fanoušky, aby toto rozhodnutí respektovali,“ napsalo na svůj facebookový profil vydavatelství Blakkwoods.

Protiva, který jako svůj největší vzor zmiňoval americké rappera Eminema, získal největší popularitu v roce 2016, kdy vydal album s názvem 04970409 a singl Prosit nebudu. Hudbu tvořil od roku 2009, přestože jej řada fanoušků vnímá stále jako undergroundového umělce.

Autor: Jan Skala

Související

kratom
Domácí Drogy

Senát schválil přísnější pravidla pro kratom

Ursus_arctos_horribilis_Medvěd_grizzly_ZOO_Děčín
Zahraniční

Liptovský Mikuláš vyhlásil mimořádnou situaci. Ministr chce střílet medvědy

policeman-4335569_1280
Krimi

Ve Francii ubodali a zapálili 15letého chlapce. Zapletl se do obchodu s drogami

2018_Kris_Kristofferson_-_by_2eight_-_DSC5043
Hudba

Country přišlo o svou ikonu. Zemřel zpěvák a herec Kris Kristofferson