pátek 20. září 2024

Železný se poněkud arogantně pokusil omluvit za aroganci

Moderátor a vysokoškolský pedagog Jakub Železný se poněkud zamotal do vlastních lží. Dnes se vyjádřil k incidentu s městskou policií. A opět ve svém stylu.

11518

Jakub Železný.
Zdroj: ČT

  • Jakub Železný.
  • Zdroj: ČT

Nesmírně arogantní reakce veřejnoprávního Jakuba Železného na fakt, že ho strážníci upozornili na parkování na přechodu, se šíří sociálními sítěmi. O incidentu, který mohl skončit pouhou domluvou, namísto toho ale trval 40 minut a zaměstnal několik hlídek policie a strážníků, jsme psali zde.

Železný je na záznamu z kamer strážníků arogantní, lže a neúměrně vyhrocuje situaci. Když se ho redaktor Blesku na incident zeptal, moderátor odpověděl, že neví, o čem se mluví. A ve stejném duchu pokračuje i teď.

„Včera mě “přepadla” bulvární TV (její právo) k jakémus videu. Nechápal jsem. Tak jsem dnes shlédl,“ píše na Twitteru Železný jako by netušil, o co se jedná a až zveřejněné video mu to objasnilo. „Vteřina, kdy se dovíte: blízký se neuzdraví. Zastavíte. Blbě. Strážník hned řve. PAK zapne kameru. (A MP video sestříhá). I tak měla má reakce být jiná! Mrzí mě to, omlouvám se. J.,“ napsal Železný.

Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. Lidé se například pozastavují, že ii kdyby nevěděl, o čem reportér Blesku mluví, zcela jistě by si to okamžitě zjistil. Vybrali jsme jen několik komentářů“

„Nejlepší neomluva!“

„Já nevím, co je horší, jestli to chování vůči MP, vaše lhaní Blesku nebo toto vyjádření. Těžko si vybrat.“

"Vteřina, kdy se dozvíte: blízký se neuzdraví. A jak z udělání za oknem městská. Ty seš tak prolhanej kašpar.“

„Pane Železný, ve vší úctě k vám, video viděl celý národ a věřte mi, že jsem si jistý, že většina se shodne na tom, že jediný, kdo na videu řval, byl sprostý, arogantní a ulhaný, jste byl vy. O to víc mě mrzí, že právě vy a také mě mrzí, že se k tomu neumíte postavit čelem. Škoda.“

„Byl jste hysterickej jak hrom. Buďte rád, že nežijete někde v USA, tam byste už visel na kapotě s roztaženýma nohama.“

„Zaparkovat jak idiot (jestli na minutu, nebo na vteřinu, vždyť je to jedno) a pak se vyjadřovat stylem dementa, který má údajně podpis křížek, kolečko... Stačí si přečíst, jak o vás mluví lidé, co měli tu čest se s vámi potkat.“

Česká televize se k incidentu nevyjádřila. Není to poprvé, co řeší problémy kolem svých moderátorů. Nedávno z ČT odešel Marek Wollner kvůli nařčení ze sexuálního obtěžování a bossingu, druhému z obvinění čelila také Nora Fridrichová.

Související

Marek Wollner v pořadu Reportéři ČT
Domácí

Nepřijatelné, hodnotí nový šéf ČT chování Marka Wollnera. Ten podává žalobu

1582556_400_381
Krimi

Muž kvůli hluku nemohl spát. Začal proto po lidech střílet z okna

368226829_686467700189536_3341162532143129538_n
Krimi

Majitel nachystal kočkám u Sokolova krutou smrt. Je na něj vypsaná odměna

F2lcDC_WcAAspsa
Domácí

Pražští strážníci rozjeli akci s krycím názvem Koloběžka