Ze Sparty po trenérovi odchází i kapitán

Kapitán pražské Sparty Ladislav Krejčí přestupuje do Girony. S katalánským klubem si zahraje Ligu mistrů.

Ladislav Krejčí opouští Spartu.

Ladislav Krejčí opouští Spartu.
Zdroj: AC Sparta Praha

  • Ladislav Krejčí opouští Spartu.
  • Zdroj: AC Sparta Praha

Dlouho očekávaný odchod reprezentačního obránce Ladislava Krejčího do zahraničí je skutečností. Sparta potvrdila, že pětadvacetiletý tahoun klubu přestupuje do španělské Girony.

Levonohý stoper začínal s fotbalem ve Zbrojovce Brno, ale své největší úspěchy zaznamenal až po přestupu do pražské Sparty, kde se záhy stal vůdčí osobností. Se Spartou Krejčí získal dva tituly a dvakrát triumfoval v domácím poháru.

Girona za jednoho nejvýraznějších českých hráčů současnosti zaplatila 12 milionů eur (zhruba 300 milionů korun) a udělala z něj svou nejdražší posilu. Pro Spartu se jedná o druhý nejdražší prodej v historii.

„Do Sparty jsem přišel s tím, že jsem chtěl vyhrávat trofeje. To se mi splnilo, dvakrát po sobě jsme vyhráli titul a odcházím jako šampion. Navždy budu fanoušek Sparty,“ řekl ve videu na rozloučenou Ladislav Krejčí a poděkoval všem fanouškům.

Girona v uplynulém ročníku La Ligy skončila na třetím místě za Realem Madrid a Barcelonou. Díky tomu má jistotu skupinové fáze Ligy mistrů.

Úřadující mistři Fortuna ligy s odchodem Ladislava Krejčího přišli už o druhou osobnost stojící za jejich úspěchy v posledních dvou letech. Minulý týden totiž odešel také trenér Brian Priske, kterého získal Feyenoord Rotterdam.

Autor: Ota Černý

Související

Sparta bude hrát 2. předkolo Ligy mistrů.
Fotbal Liga mistrů

Sparta se o Ligu mistrů porve s týmem z Irska nebo Islandu

Vinícius Júnior.
Fotbal

Za rasismus půjde trojice fotbalových fanoušků do vězení

Lars Friis přebírá Spartu jako hlavní trenér.
Fotbal Fortuna Liga

Spartu přebírá dosavadní asistent Lars Friis

Brian Priske působil ve Spartě dva roky.
Fotbal Fortuna Liga

Český mistr přišel o trenéra a hned ohlásil nástupce