sobota 6. července 2024

Zdravotní stav Kadyrova je záhadou. Jeho video moc odpovědí nedalo

„Vřele doporučuji všem, kdo na internetu nedokážou odlišit pravdu od lži, projít se na čerstvém vzduchu a urovnat si myšlenky. Déšť je úžasně povzbuzující," stojí pod údajně novým videem Razmana Kadyrova.

F6YAlPzXUAAuu4e

Dva spojenci - Razman Kadyrov a Vladimir Putin.
Zdroj: X

  • Dva spojenci - Razman Kadyrov a Vladimir Putin.
  • Zdroj: X

Přestože video zveřejněné na sociálních sítích zachycující čečenského vůdce Razmana Kadyrova při procházce mělo poukázat na jeho dobrý zdravotní stav, nakonec jednoznačnou odpověď na otázku, jak na tom Kadyrov je, nedalo. Video totiž neobsahuje datum ani místo, kde vzniklo, a podle řady komentářů tak může pocházet už z dřívější doby. Poslední datované video s ním tak stále pochází ze začátku září, když Kadyrov zahajoval školní rok.

Zprávy o špatném zdravotním stavu Kadyrova se začaly objevovat na konci minulého týdne. Čečenská opozice dokonce tvrdí, že hlavu země v kómatu převezli do Moskvy, kde se mu dostalo lékařské péče, která však byla neúspěšná. O velmi vážném Kadyrovově stavu informovaly také ukrajinské zdroje.

Přestože je dnes Razman Kadyrov blízkým spolupracovníkem ruského prezidenta Vladimira Putina a generálplukovníkem ruské armády, v minulosti, zejména při čečenské válce, bojoval proti Rusům.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0887586723
Zahraniční

Fico ocenil Orbána za moskevskou anabázi. Vyhlásil také boj liberalismu

profimedia-0887457610
Zahraniční

Orbán se pasoval do role mírotvůrce. Zastávka druhá: Moskva

profimedia-0887232965
Zahraniční

Putin bere Trumpovy výroky o konci války vážně. Do Moskvy za ním letí Orbán

Joe_Biden_and_Donald_Trump
Zahraniční

Bidenovi těžce klesá podpora. Tři čtvrtiny Američanů si myslí, že by měl odstoupit