pátek 18. října 2024

Zdramatizuje se souboj o titul nebo už bude Sparta slavit?

Při výhře Sparty a ztrátě Slavie v zápase s Plzní titul poputuje opět na Letnou

Slavia–Sparta.

Může Slavia ještě dohnat Spartu?
Zdroj: sparta.cz

  • Může Slavia ještě dohnat Spartu?
  • Zdroj: sparta.cz

Sparta vstupuje po bezbrankové plichtě v derby do další části nadstavby s pohodlným polštářem. Tři kola před koncem má náskok čtyř bodů s bonusem zisku titulu i při rovnosti bodů. A také šanci, že po dohrání úterních a středečních duelů finálové skupiny s předstihem oslaví zisk trofeje.

Stačí k tomu dvě maličkosti. Tou první je porazit doma Baník. Mohlo by se zdát, že obhájce titulu nemohl dostat lehčí úkol. Vždyť Ostrava nedokázala během sedmi zápasů s elitní trojkou získat jediný bod.

Důvody, proč zůstat obezřetný, však také existují. Tím nejpalčivějším jsou pro domácí ztráty po kartách a zranění. Na Letné budou v úterý určitě chybět Krejčí s Lacim za čtyři žluté karty, Haraslín kvůli vyloučení v derby a dva borce základní jedenáctky – Panáka a Kairinena - zužují zdravotní trable.

Pokud pozměněná sestava přesto duel vítězně zvládne, stačí, aby ve středečním šlágru Slavia nevyhrála s Plzní. To se může klidně stát. Viktoria ve dvou vzájemných zápasech nedarovala sešívaným ani bod, navíc v sobotním duelu pošetřila několik klíčových hráčů. V úvodní jedenáctce nenastoupil Hranáč, Jemelka, Červ, Cadú a Chorý. Oproti tomu Slavia ztratila na Letné Bořila, který má zlomenou lícní kost, po nešetrném zákroku Krejčího má problémy s rukou Chytil.

Ve třetím utkání finálové skupiny se Mladá Boleslav pokusí navýšit či alespoň udržet náskok na čtvrtém místě, zaručující účast v evropských pohárech. Proti bude Svědíkova družina, pro Slovácko je zápas jednou z posledních možností zvrátit mizerné jaro a zabojovat alespoň o páté místo.

Nadstavba – skupina o titul - 3. kolo

Út 14.5. 17.00 Mladá Boleslav – Slovácko

Út 14.5. 19.30 Sparta – Baník

St 15.5. 19.30 Slavia - Plzeň

Autor: Evžen Zavadil

Související

Pavel Hapal během utkání s Mladou Boleslaví
Fotbal Fortuna Liga

Hapal zůstává v Baníku

Jan Kliment v dresu Sigmy
Fotbal Fortuna Liga

Kliment pokračuje v české lize, míří do Olomouce

Jiří Saňák
Fotbal Fortuna Liga

Trenér Saňák přichází do Pardubic

Sparta slaví titul podruhé v řadě.
Fotbal Fortuna Liga

Sparta uzavřela mistrovskou sezonu remízou, Baník jde do Evropy