úterý 17. září 2024

Zbrojovka nově patří Regionální hospodářské komoře Brno

Novým majitelem fotbalové Zbrojovky Brno se stala Regionální hospodářská komora Brno. V klubu vlastní 95 procent. Regionální hospodářská komora Brno o koupi klubu informovala na tiskové konferenci.

Brněnský stadion

Brněnský stadion
Zdroj: FC Zbrojovka Brno

  • Brněnský stadion
  • Zdroj: FC Zbrojovka Brno

Posledních několik měsíců to vypadalo, že novým majitelem Zbrojovky se stane Libor Zábranský. O chystaném převodu 80 procent akcií se spekulovalo již na konci dubna. Nyní je ale vše jinak. Majitel hokejové Komety Libor Zábranský si musí nechat zajít chuť.

Majoritním vlastníkem se stala Regionální hospodářská komora Brno, která uplatnila předkupní právo, které měla jako minoritní akcionář. O prodeji klubu se hovořilo již od doby, kdy brněnský klub sestoupil do druhé ligy. Regionální hospodářská komora Brno klub koupila od Václava Bartoňka. Cena transakce nebyla zveřejněna.

Regionální hospodářská komora Brno vlastní 95 procent akcií, zbylých pět procent mají v rukou drobní akcionáři. Generálním partnerem se stala investiční skupina OneCap Projekt.

Příští pondělí dojde na valné hromadě akcionářů ke změně v představenstvu klubu. Na vlastní žádost končí sportovní ředitel klubu Zdeněk Psotka. Ambice vedení Regionální hospodářské komory nejsou malé, co nejdříve chtějí dostat brněnský klub zpátky na vrchol.

„Do první ligy v probíhajícím ročníku už asi nepostoupíme, v tom dalším to bude povinnost,“ sdělil na setkání s médii předseda Regionální hospodářské komory Ladislav Chodák.

Zbrojovka je v druhé lize po osmi zápasech na dvanáctém místě. Brněnský klub v aktuální sezoně vyhrál jen dvě utkání. S osmi body se nachází těsně nad sestupovou pozicí.

Související

Předzápasový trénink české reprezentace
Fotbal Liga národů

Napraví česká reprezentace debakl s Gruzií?

James Bello v pardubickém dresu
Fotbal Chance liga

Viktorián Bello odchází na hostování do Pardubic

Matěj Ryneš během tréninku české reprezentace
Fotbal

Zraněný Ryneš opustil národní tým

Fotbalisté Boleslavi v zápase Konferenční ligy
Fotbal EKL

Boleslav žádá o výjimku, poháry chce hrát doma