pondělí 29. dubna 2024

Zbrojířka z Baldwinova filmu dostala rok a půl vězení. V soudní síni se rozplakala

Zbrojířka Hannah Gutierrez-Reed jde do vězení. Roka půl si bude muset odsedět za to, že způsobila smrt kameramanky při natáčení nízkorozpočtového westernu.

profimedia-0865094813

Projednávání případu donutilo zbrojířku k slzám.
Zdroj: Profimedia

  • Projednávání případu donutilo zbrojířku k slzám.
  • Zdroj: Profimedia

S pouty na rukou odváděla z jednací síně eskorta 27letou Hannah Gutierrez-Reed, která do roku 2021 pracovala jako zbrojířka u jedné z amerických filmových společností. Ženu soud uznal vinnou z toho, že při natáčení filmu Rust, kde hlavní roli obsadila hollywoodská hvězda Alec Baldwin, nabila jednu ze zbraní, s níž posléze hlavní hrdina tohoto westernu vystřelil, ostrými náboji. Výsledkem pak byla mrtvá kameramanka Halyna Hutchins. Za zabití jde mladá žena na 1,5 roku do vězení, přičemž měsíc si odpykala už v rámci vazby. Během jednání se obžalovaná v soudní síni rozplakala.

Zbrojířka však svou zodpovědnost za tragickou událost nepřijala a jako hlavního viníka označila Baldwina. Toho soud teprve čeká. Faktem však zůstává, že filmová společnost v rámci úsporných opatření při tvorbě nízkorozpočtového filmu nezajistila dostatek odborného personálu a manipulaci se zbraněmi svěřila do rukou málo zkušené ženy- Ta navíc podle svědků chodila na natáčení nevyspalá a o přestávkách měla dokonce kouřit marihuanu.

K neštěstí došlo 21. října 2021 v Novém Mexiku. Soud s Baldwinem by měl začít 10. července, herec však už v přípravném řízení vypověděl, že kohoutek zbraně nezmáčkl.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0703306076
Krimi

Doživotí: Vrah, který zastřelil pracovnici úřadu práce, z vězení už nevyjde

profimedia-0838287489
Krimi

Vztah plný alkoholu a násilí skončil brutální vraždou. Muž svou družku upálil

GL4SEn2bYAI6YCV
Zahraniční Video

Bílý ďábel Alec Baldwin na mě zaútočil, lže propalestinská performerka

profimedia-0857722441
Krimi

Zachránilo ji předstírání smrti. Mladík dostal za brutální útok v Plzni 19 let