neděle 6. října 2024

Zavraždil sestru, bratra a otce, žalobkyně pro něj chce 30 let vězení

Nenávist zvítězila, tak okomentoval své vražedné řádění tehdy 29letý muž, který loni v Kostelci na Hané připravil o život, sestru, bratra a otce. Ušetřil jen druhou ze sester. Teď případ začal řešit soud. Muži hrozí výjimečný trest.

vrazda-Kostelec-1

Ilustrační foto.
Zdroj: PČR

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: PČR

Vrah se na smrtící útoky předem připravil, vyzbrojil se dvěma speciálními noži, bojovým a zákopovým. Když jeho otec odešel do práce, brutálně zabil napřed svého 23letého bratra, kterému zasadil asi 80 bodných a sečných ran. Pak zaútočil na 21letou sestru, když se vrátila z procházky se psem. Dívka měla na těle víc než sto ran.

Při čekání na další členy rodiny si brousil nože. Ušetřil pouze nejmladší 17letou sestru, kterou donutil se svléknout do spodního prádla a zamknul ji na toaletě. Nakonec zaútočil na 57letého otce a před domem ho ubodal 66 ranami. Pak se vrátil do domu a počkal na policii. Zatčení se nijak nebránil.

Všechny tři jeho oběti zemřely na vykrvácení. Způsob provedení označila žalobkyně za zvlášť surový, v případě sestry za trýznivý.

Muž se k vraždám doznal. Uvedl, že ho sourozenci s otcem bezdůvodně uráželi a chtěli, aby se odstěhoval. On si ale nedokázal najít stabilní práci. "Nenávist ve mně zvítězila, spáchal jsem to, co jsem spáchal. Už to nemůžu vrátit zpátky. Nenáviděl jsem všechny tři, asi stejně," uvedl muž. Doplnil, že ho jejich urážky vnitřně štvaly a že se cítil hrozně. Mladší sestře prý ublížit nechtěl. Na záchodě ji zavřel, aby nemohla zavolat policii.

Právě ona pak na policii řekla, že se izoloval, s rodinou nekomunikoval, nepřispíval ani na chod domácnosti. "Byl bezohledný, staral se o jen sám o sebe. Říkal, že jsme mu zničili život, že za všechno můžeme my,“ sdělila dívka policii.

Související

profimedia-0896403770
Krimi

Kuchár Jožko dostal výjimečný trest. Za pitvu své přítelkyně si odsedí 23 let

czech-republic-69485_1280
Domácí

Svátek svatého Václava se slaví, i když o něm skoro nic nevíme

profimedia-0889349316
Krimi

Poprava po 21 letech. V Americe zemřel muž, který zavraždil novinářku

ab8b3ade-a587-48c7-8855-450e88010c06
Krimi

Výlet do Prahy skončil pro turisty tragédií, jeden zemřel, druhému hrozí 16 let vězení