neděle 8. září 2024

Závod zrezlých šlapek, agility nebo tanec: Víme, kde se o víkendu neplatí vstupné

Minutové zprávy opět našly akce, které se odehrávají o víkendu v celém Česku, a kde se neplatí vstupné. Tak kam vyrazit?

fc601251-9239-41d2-a3bf-92d00a0ea50e

Agility bude k vidění v pražské Chuchli.
Zdroj: pořadatel akce

  • Agility bude k vidění v pražské Chuchli.
  • Zdroj: pořadatel akce

Multižánrový festival FreshDance fest, který začal ve čtvrtek, pokračuje do neděle v Lanškrouně. Akce přinese spoustu tanečních vystoupení, koncertů, nového cirkusu, street food, výtvarných a pohybových dílen pro děti. Vystoupí Pražský komorní balet, pouliční a cirkusové divadlo Sacra Cirkus, SANTANA tribute, 420PEOPLE: EVER, taneční divadlo FysioART, návštěvníky čeká ohnivá show, taneční workshopy, výtvarné a taneční dílny.

Prague Agility Party, jeden z největších závodů svého druhu u nás, odstartoval v pátek a pokračuje do neděle. Dostihové závodiště Velká Chuchle bude namísto koní plné psů. 450 závodníků z celé Evropy se utká na čtyřech parkurech. Závodí se od 9 do 19 hod.

Rožnovské frky se odehrají v sobotu v Rožnově pod Radhoštěm. Ve velkém barevném šapitó bude workshop cirkusových dovedností pro malé i velké, v hudebním altánu zazní veselá muzika a budou se vykládat vtipy, zapojit se může každý. V ateliéru FRKY na arkádě Společenského domu můžete sami tvořit, nechat si namalovat karikaturu či portrét, nebo si udělat vtipné selfíčko.

Festival garážových kapel startuje v sobotu ve 14 hodin v Nýrsku. Nabídne živá vystoupení amatérských kapel Chai, Screaming silent, Potlesk, p.ra.ch, Ring26 a EHA-Trio.

Závod zrezlých šlapek začíná v sobotu v Týně nad Vltavou a vede do Neznašova. Veselá jízda nejen starých kol je určená pro všechny věkové kategorie, chybět nebude ani Závod elegance pro mladé i staré.

Historické slavnosti Jakuba Krčína hostí od pátku do neděle Třeboň. V historicky laděném programu se tradičně představují skupiny historického šermu a tance, děti zabaví loutkové pohádky, kejklíř, sokolník, ukázky řemesel nebo historické soutěžení. Nedílnou součástí slavností jsou také koncerty, řemeslný trh a slavnostní průvody městem. Závěrečný noční loučový průvod vede na hráz rybníka Svět, kde návštěvníky čeká ohňostroj.

Slavnosti chleba začínají v sobotu úderem deváté hodiny v Lenoře na Šumavě. Čeká vás pečení v obecní peci, výrobky regionálních pekáren, pečení svátečního pečiva, atrakce pro děti, řemeslné stánky, hudební pořad pro děti, soutěže, broušení skla, soutěž O nejlepší guláš, hudba a občerstvení.

Promenádní koncert rozezní v neděli Humpolec. Od 18 hodin tam hraje domácí dechová kapela Malá muzika, jedna z nejmenších, ale nejsrdečnějších dechovek na Vysočině.

Související

IMG_6002-19689-800-600-80
Ostatní

Katastrofální předpověď počasí nebo soutěž v opékání prasat: Vstup je zdarma

de90599c-ed29-4081-b62e-52c2be4f7668
Ostatní

Akce o posledním prázdninovém víkendu se vstupem zdarma

296374127_3264474570502470_3070666810648238401_n
Ostatní

Víkend přinese slavnosti. Budou Chodské, Malomoravské, krajkářské i rajčatové

kolotoč
Ostatní

Kam o víkendu zdarma? Na pouť, dračí lodě nebo za hudbou