středa 18. září 2024

Září na streamu: Batmanovský Tučňák a Stallone jako Král Tulsy

I září přináší zvučné premiéry na streamu, ale až ve druhé polovině měsíce. Na co se můžete těšit?

Brad Pitt a George Clooney ve filmu Wolfs

Brad Pitt a George Clooney ve filmu Wolfs
Zdroj: Apple TV+

  • Brad Pitt a George Clooney ve filmu Wolfs
  • Zdroj: Apple TV+

Hned v polovině září, 15. 9., dorazí druhá sezóna Krále Tulsy v hlavní roli se Sylvestrem Stallonem, jenž se vrací v roli Dwighta „Generála“ Manfrediho, který pokračuje ve své zločinecké cestě v Tulse. Nově se postaví proti Franku Grillovi, který ztvární gangstera s vlastními zájmy. Dne 15. září se dočkají prvního dílu druhé série Američané na platformě Paroumount+. V Česku je první série dostupná na SkyShowtime, kam dorazí i řada druhá pár dnů po americké premiéře.

Po úspěšné kriminální sérii Monstrum - Příběh Jeffreyho Dahmera z roku 2022 se 19. září vytasí Netflix s dalším děsivým případem podle skutečných událostí. Druhá série s podtitulem Příběh Lylea a Erika Menendezových se zaměří na bratrské duo, které v roce 1989 zavraždilo své rodiče. Ve své době šlo o jeden z nejvíce mediálně sledovaných kriminálních případů.

V totožný den, 19. září, si na Netflixu odbyde premiéru také dokumentární série se zakladatelem Microsoftu a jedním z nejbohatších lidí světa, Billem Gatesem. V titulu Co dál? Budoucnost podle Billa Gatese se světoznámý filantrop zamyslí nad aktuálními problémy, které trápí celý svět, a představí divákům nejmodernější technologie, které změní životy lidí.

A 19. září do třetice. Max se konečně vytasí s dlouho očekávanou minisérii Tučňák, která přímo navazuje na Batmana s Robertem Pattinsonem z roku 2022. Osmidílná minisérie se zaměří na Tučňáka v podání Colina Farrella, který se bude snažit stát králem podsvětí v Gothamu. Za seriálem stojí scenáristka Lauren LeFranc, která dělala na seriálech Impulse a Chuck. Na režii se pak podílel Craig Zobel, jenž natočil výtečný kriminální seriál Mare z Easttownu.

Posledním zářijovým tipem je akční komedie Wolfs v hlavní roli s Bradem Pittem a Georgem Clooneym. Snímek z dílny Apple TV+ si odbyl premiéru na filmovém festivalu v Benátkách a první ohlasy chválí především ústřední charismatické duo, které mezi sebou má skvělou chemii jako v Dannyho parťácích. Po stránce scénáře jde však o průměrnou podívanou, jak avizuje prvních 35 recenzí na Rotten Tometoes s průměrným hodnocením 5,3 z 10. Premiéra na Apple TV+ je stanovena na 27. září.

Autor: Šimon Mitro

Související

Záběr z filmu S tebou nikdy (2024)
Film a TV Streaming

Kde sledovat nejúspěšnější filmy letošního roku?

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix zvyšuje ceny. Předplatitelé zaplatí o několik desítek korun více

Disney+
Film a TV Streaming

Disney+ mění ceny. Přijde s dražším i levnějším tarifem

Netflix
Film a TV Streaming

Na kolik vás vyjdou streamovací služby?