Západočeské derby ovládli Karlovarští hokejisté

V rámci 30. kola TELH porazily Karlovy Vary Plzeň 4:1, Litvínov doma přehrál Liberec 6:3 a Mladá Boleslav s Kometou uhrála 3:1.

Dávid Gríger si připsal proti Plzni hattrick

Dávid Gríger si připsal proti Plzni hattrick
Zdroj: Profimedia

  • Dávid Gríger si připsal proti Plzni hattrick
  • Zdroj: Profimedia

Na druhý svátek vánoční měla hokejová extraliga na programu třicáté kolo. V rámci něho došlo na západočeské derby.

Západočeské derby ovládla Energie

Druhé západočeské derby v letošní sezoně ovládli před vlastními fanoušky jednoznačně Karlovy Vary. Skóre otevřel už ve druhé minutě Dávid Gríger, tentýž hráč gólově otevřel i druhou třetinu a když pak v 39. minutě bleskově odpověděl na gól hostů, zkompletoval devětadvacetiletý slovenský forvard hattrick. Na konečných 4:1 pečetil jasnou výhru Karlových Varů trefou do prázdné brány Beránek.

Karlovy Vary - Plzeň 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Gríger (O. Procházka, Kangasniemi), 26. Gríger (Kangasniemi), 39. Gríger (O. Procházka), 59. O. Beránek (Redlich) – 39. Pour (Laakso, Holešinský)


Přestřelku v Litvínově měli pod kontrolou domácí

Gólovou nadílku vykoledovali na Štěpána v Litvínově hokejisté Liberce. Ti šli nejprve zásluhou Bulíře do vedení, ale v zápětí srovnal litvínovský Abdul. Na něj navázal o deset minut později gólem z přesilovky Ondřej Kaše, jemuž pro změnu odpověděl Rychlovský. Gólovou úvodní třetinu zavřel další proměněnou přesilovkou Dominik Kaše. Ve druhém dějství se hodně vylučovalo, ale k vidění byl i gól na 5:2, který si ve vlastním oslabení připsal Jurčík a vyhnal tak Lukáše Paříka z brány hostů. V závěru zápasu jistil výrhu Hlava, Šír pak už jen kosmeticky upravoval na 6:3.

Litvínov - Liberec 6:3 (4:2, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Abdul (Kirk, Válek), 12. O. Kaše, 13. O. Kaše (Jaks, D. Kaše), 18. D. Kaše (Koblasa, O. Kaše), 31. Jurčík (Kudrna), 55. Hlava (O. Kaše) – 2. Bulíř (Klíma, Birner), 17. Rychlovský, 56. Šír (Vlach).


Boleslav ukončila sérii proher

Kometa šla sice na ledě Mladé Boleslavi díky Okálovi jako první do vedení, ale domácí dokázali s pomocí legionářů ve svých řadách zápas otočit. Ještě v první třetině srovnal z přesilovky Lantoši, na 2:1 ve druhém dějství zvýšil Američan Osburn a v 50. minutě obrat pečetil znovu slovenský útočník Róbert Lantoši. Mladá Boleslav tak ukončila bodový půst, který trval přesně měsíc. Na tříbodovou výhru čekali bruslaři dokonce už od 17. listopadu.

Mladá Boleslav - Kometa Brno 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Lantoši (Järvinen, Gewiese), 25. Osburn (Krivošík), 50. Lantoši – 10. Okál (Zbořil, Gazda).

Autor: Ota Černý

Související

profimedia-0847708875.jpg
Ostatní Házená

Karviná zvládla sedmimetrový rozstřel a srovnala stav finále na 1:1

Valík,_east_portal
Domácí

Obchvat Plzně se začne opravovat. Řidiče od pondělka čekají omezení

profimedia-0873289713.jpg
Ostatní

Obhájce titulu začal finálovou sérii vítězně

futsal plzeň titul 2023. profimedia-0777453256
Ostatní Futsal

Futsalové finále odstartovala lépe Plzeň