pátek 20. září 2024

Zakoupení skipasu on-line bude pro lyžaře výhodnější

Lyžařská sezóna startuje. Česka horská střediska se již chystají na první návštěvníky, pro které připravují různé novinky, aby si pobyt na horách co nejvíce užili.

lyžování

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels/Cottonbro

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels/Cottonbro

Podle aktuálního průzkumu pro Asociaci horských středisek ČR se na české hory v zimě chystá až 81 % těch, kteří v zimě na hory pravidelně jezdívají. Do úsporných technologií a modernizace služeb letos tuzemské areály investovaly téměř tři čtvrtě miliardy korun. Ceny skipasů se zvýší, ale nárůst cen bude hluboko pod inflační úrovní.

České skiareály pokračují v trendu prodeje skipasů on-line. Jejich ceny jsou při nákupu předem nižší a lyžaři tak můžou ušetřit až 20 %, někde dokonce až třetinu. „Takzvané plovoucí ceny skipasů začíná používat více českých skiareálů. Nejen, že návštěvníkům včasný nákup z domova ušetří čas a peníze, ale provozovatelé dokážou lépe regulovat množství lyžařů na sjezdovkách,“ říká ředitel Asociace horských středisek Libor Knot.

Kvůli vyšším cenám energií a dalším vstupům si letos lyžaři u 30 největších středisek připlatí průměrně o 10 až 15 % více než loni. „Provozovatelé lyžařských areálů do svých cen musí promítnout vyšší náklady, které tato netypická situace přináší. Uvědomují si ale, že je do skipasů nelze zahrnout v plné výši. Po započtení dalších stovek skiareálů bude nárůst cen pro celou ČR ještě výrazně nižší a bude tak hluboko pod inflační úrovní,“ doplňuje Knot.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Asociace horských středisek

Související

Cyklo_-_Čertova_hora_-_Harrachov_(2)
Domácí

Lyžování i v teple? Harrachov chystá převrat v zasněžování

rolba
Domácí Počasí

Letošní zima by mohla být nejteplejší v historii měření

1280px-13-04-01-Špindlerův-Mlýn-by-RalfR-040
Domácí

Nové lanovky ve Špindlerově Mlýně vyjdou na miliardu

slunce zima
Domácí Počasí

Před rokem padaly teplotní rekordy