Žádný elektromotor. Nový Superb bude jezdit na benzin nebo na naftu

Škoda představí novou generaci svého vyhledávaného modelu Superb. Ten bude mít oproti předchozímu řadu inovací, jedno však zůstane. Bude jezdit na benzin a naftu.

Superb

Nová Škoda Superb, tak jak bude představena v listopadu.
Zdroj: Škoda Auto

  • Nová Škoda Superb, tak jak bude představena v listopadu.
  • Zdroj: Škoda Auto

V časech, kdy dostaly zelenou elektromotory a automobilový průmysl v nich vidí budoucnost, přichází koncern Škoda s modelem pro konzervativce, kteří nenechají dopustit do benzinové a naftové motory. V listopadu automobilka představí novou řadu modelu Škoda Superb, kterou už teď odborníci považují za velmi vydařenou. Akci chystá na počest devadesátého výročí uvedení do provozu první Škody 105, tedy vozu, který nesl názvem po plzeňském podnikateli Emilu Škodovi, všechna předchozí auta nesla označení Laurin a Klement.

Čtvrtá generace Škody Superb má být prostornější, pohodlnější a plná zcela nových prvků. Nechybí elektricky ovládaná roleta sloužící jako kryt zavazadlového prostoru ve vozech kombi, středová loketní opěrka pro zadní sedadla s integrovaným držákem tabletu nebo třeba dvojitá odkládací kapsa na zadní straně předních sedadel.

Agregáty vozu pokrývají výkonové spektrum od 150 do 265 koní. Zákazníci budou mít na výběr mezi karosářskými verzemi liftback a kombi.

Autor: Jan Skala

Související

petrol_gasoline_diesel_gas_automotive_prices_oil_fuel-682051
Ekonomika

Pohonné hmoty zlevňují. Takhle nízko cena nebyla tři roky

pexels-photo-8974197
Ekonomika

Škodovku čeká revoluce. Volkswagen chce ukončit výrobu oblíbených modelů

elektromobil
Ekonomika Elektromobily

Elektrifikace firemních aut v EU zaostává. Nejvíce v Německu a Francii

elektromobil BYD
Ekonomika Elektromobily

EU a USA omezují čínské elektromobily, přesto jejich prodeje rostou