úterý 2. července 2024

Žádné překvapení. Vondroušová vylétla ze čtvrtfinále jako blesk. Za 62 minut

Iga Šwiateková nedala české tenistce šanci, nadělila jí i kanára. Sokolovská rodačka uhrála jen dva gemy. Přesto je postup do čtvrtfinále úspěchem

profimedia-0878480771.jpg

To asi nepůjde. Markéta Vondroušová přes Polku Šwiatekovou nepřešla.
Zdroj: profimedia

  • To asi nepůjde. Markéta Vondroušová přes Polku Šwiatekovou nepřešla.
  • Zdroj: profimedia

Šup šup. 0:6, 2:6. Markéta Vondroušová na Roland Garros dohrála. Ve čtvrtfinále turnaje ji z antukového kurtu doslova smetla světová jednička Iga Šwiateková. Jasně, polská tenistka byla velkou favoritkou, přesto byl průběh zápasu až moc jednoznačný.

„Dneska mi všechno fungovalo. Dobře jsem podávala, což mi dodalo sebevědomí. Trefovala jsem čistě a tvrdě základní údery. Všechno, co jsem si před zápasem naplánovala, mi vycházelo," spokojeně konstatovala Šwiateková po 62minuvé promenádě do semifinále.

Po drsné první sadě, kdy Vondroušová vyfasovala kanára a byla neustále pod tlakem, se česká hráčka na chvíli nadechla k odporu. Za stavu 1:1 ve druhém setu měla dokonce brejkbol, ten ale nevyužila a další již nepřišel. Šestá hráčka v žebříčku byla v grandslamovém turnaji počtvrté v kariéře.

Polská šampionka a vládkyně pařížské antuky v posledních letech narazí v semifinále na Coco Gauffovou. S Američankou má skvělou bilanci 10:1, na antuce s ní ještě neztratila set.

Autor: Evžen Zavadil

Související

Brenda Fruhvirtová.
Tenis

Fruhvirtová a Nosková ve Wimbledonu postupují

profimedia-0875836054.jpg
Tenis

Krutý los pro Kopřivu, ve Wimbledonu vyzve legendu Djokoviče

KopřivaBW.jpg
Tenis

Senzační Kopřiva zdolal bývalou světovou sedmičku a zahraje si Wimbledon

Jiří Veselý.
Tenis

Veselý v kvalifikaci na Wimbledon narazil, Kopřiva postupuje