pátek 18. října 2024

Začínají téct nervy. Kamala Harris mění rétoriku a útočí na Trumpa

Zahraniční média si všímají změny v kampani Kamaly Harris. Jak rostou šance Donalda Trumpa, tím volí útočnější rétoriku.

profimedia-0712837827

Už jde to tuhého. Volby amerického prezidenta budou za celé tři týdny a Kamala Harris začíná v průzkumech ztrácet.
Zdroj: Profimedia

  • Už jde to tuhého. Volby amerického prezidenta budou za celé tři týdny a Kamala Harris začíná v průzkumech ztrácet.
  • Zdroj: Profimedia

S tím, jak každým dalším průzkumem roste optimismus v táboře Donalda Trumpa, začínají pomalu téct nervy na druhé straně, u viceprezidentky Kamaly Harris. Ta začíná měnit strategii své kampaně, s cílem získat více mužských voličů a republikánů, a zostřuje své útoky na svého protivníka. Zejména jde o klíčové ztráty, kdy Kamala Harris přestala získávat voliče a podle všeho jí nepomohla ani kampaň bývalého prezidenta Baracka Obamy, který chtěl nalákat černošské voliče, kteří mají problém s tím, že by v Bílém domě seděla žena.

Podle agentury Reuters nyní Kamala Harris zažívá frustrující okamžiky, protože start její kampaně byl hvězdný a hrnuly se jí miliony dolarů takovou rychlostí, o níž si Donald Trump mohl nechat je zdát. Viceprezidentka v posledních dnech dělá trochu zmatené kroky, kdy svého soka označila za nebezpečí pro Spojené státy, slíbila legalizaci marihuany a odpustitelné půjčky pro malé firmy, kdy mířila zejména na černošské, mužské voliče.

Jestliže Kamala Harris v červenci, kdy v kampani vystřídala Joea Bidena, vedla nad Donaldem Trumpem o sedm až devět procent, nyní se šance vyrovnaly. Nejnovější průzkum dokonce ukazuje, že o jedno procento hlasů více už by nyní získal republikánský kandidát.

Autor: Jan Skala

Související

Amazon
Ekonomika

Amazon sází na jadernou energii. Investuje miliardy do modulárních reaktorů

profimedia-0798841375
Zahraniční

Rutte udělal Zelenskému čáru přes rozpočet. Jeho „plán vítězství“ nepodpoří

jerusalem-980328_1280
Zahraniční

Lufthansa dostala za šikanu židovských cestujících nejvyšší pokutu v historii

IMG_8473
Zahraniční Video

Pokrokový silikonový robot si umí amputovat končetinu