čtvrtek 19. září 2024

Začíná hlavní lovecká sezóna. Policie vyráží na kontroly

Přestože lovecká sezóna trvá celoročně, v tomto podzimním období začíná sezóna společných mysliveckých honů. Opatrní by měli být nejen návštěvníci lesů, ale také samotní myslivci.

Ilustrační foto

Začíná hlavní lovecká sezóna. Policie vyrážejí na kontroly, pozor by si měla dát i veřejnost.
Zdroj: www.policie.cz

  • Začíná hlavní lovecká sezóna. Policie vyrážejí na kontroly, pozor by si měla dát i veřejnost.
  • Zdroj: www.policie.cz

Vzhledem k množícím se případům tragédií se i v letošním roce zaměří policisté na namátkové kontroly zbraní a alkoholu při honech. Policisté na vybraných honech kontrolují, zda lovci mají v pořádku potřebné doklady jako je zbrojní průkaz, průkaz zbraně a lovecký lístek. Dále se také zaměřují na technický stav zbraní a součástí kontroly je i dechová zkouška. To vše mohou policisté kontrolovat nejen při zahájení honu, ale i v jeho průběhu. Policisté upozorňují, že také honci by měli dbát na svou bezpečnost. Aby byli pro lovce dobře rozeznatelní, musí mít na sobě oblečení s reflexními prvky. Samozřejmě musí být také střízliví.

Na pozoru by měla být i veřejnost. Nejenže lidem a jejich mazlíčkům hrozí zranění, návštěva lesa by se nemusela vyplatit ani finančně. V některých případech totiž můžete za vstup do lesa v průběhu honu dostat i vysokou pokutu. Oznámení o zákazu vstupu do lesa se obvykle vyvěšuje na úřední desce dané obce. Za porušení zákazu hrozí pokuta až do výše 100 tisíc Kč.

Související

stažený soubor
Zahraniční

Atentátník čekal na Trumpa v křoví 12 hodin. Už padla první obvinění

volný čas
Domácí

Politické preference a životní styl: Jak se voliči liší v každodenním životě?

GXk-9A4boAA8MHS
Zahraniční

Kamala Harris odsoudila atentát na Trumpa. Jsem znepokojena, řekla

Nicolás_Maduro_(2019-10-25)_01
Zahraniční

Venezuela zadržela možné atentátníky. Je mezi nimi i výsadkář z Chrudimi