Záchrana Twitteru před krachem: o práci přišlo přes šest tisíc zaměstnanců

„Bylo to jako zachránit potápějící loď, kdybych to neudělal, bez práce by skončili všichni,“ tak popsal Elon Musk masivní propouštění v Twitteru. Počet zaměstnanců snížil o 80 procent.

twitter

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels/Brett Jordan

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels/Brett Jordan

Místo původních osmi tisíc má teď Twitter jen patnáct set zaměstnanců. Masivní propouštění byla prý jediná možnost, jak krachující společnost s třímiliardovým dluhem zachránit. O práci přišli top manažeři i řadoví zaměstnanci. Kromě redukce pracovních míst změnil Musk i podmínky pro uživatele této sociální sítě. Od té doby se prý na platformu vracejí inzerenti.

Protože hlavním důvodem propouštění byly finanční problémy, právní zástupci postižených zaměstnanců měli obavy, aby celý proces proběhl podle pravidel a nikdo nebyl znevýhodněný. „Bez ohledu na finanční situaci existují přísné zákonné povinnosti, které nelze ignorovat, včetně konzultací s dotčenými zaměstnanci. Twitteru jsme tyto závazky připomínali při každé příležitosti, aby se naši svěřenci vyhnuli dalším problémům,“ řekl Jo Keddie, právní zástupce skupiny propuštěných zaměstnanců. Těm prý Musk bez jakéhokoliv předchozího varování odepřel přístup do kanceláří i informačních systémů.

Propouštění začalo počátkem loňského listopadu. Elon Musk koupil Twitter loni v říjnu za 44 miliard dolarů. O společnost prý ale příliš nestál. To potvrdil i vtipem v rozhovoru pro britskou BBC. Tam řekl, že generálním ředitelem jmenoval svého psa.

Autor: Nikola Velkoborská

Související

GXjkf_NXIAErbGF
Zahraniční

Na Trumpa chtěl střílet podporovatel Ukrajiny. Atentát plánoval dlouhou dobu

GXRh08SaMAAa0Zs
Zahraniční Video

Miliardář Issacman se zapsal do historie. Jako první turista vstoupil do vesmíru

Elon Musk
Zahraniční

Boj Elona Muska s Brazílií pokračuje. Úřady chystají nové sankce pro Starlink

TechCrunch_Disrupt_Europe_Berlin_2013_(10537067163)
Zahraniční

Šéf Telegramu Pavel Durov vyšel z vazby. Francii však opustit nesmí