čtvrtek 17. října 2024

Zacha pomstil Pastrňáka

Hokejový útočník Pavel Zacha shodil po šesti letech rukavice a šel pomstít Davida Pastrňáka.

Pavel Zacha v bitce s A. J. Greerem

Pavel Zacha v bitce s A. J. Greerem
Zdroj: Profimedia

  • Pavel Zacha v bitce s A. J. Greerem
  • Zdroj: Profimedia

V utkání Bostonu s Floridou sice žádný český hráč nebodoval, zato ale byli vidět čeští hokejisté v jiném světle. Sbírali především trestné minuty.

Během první třetiny odehrál David Pastrňák puk u mantinelu a v tu chvíli na něj vletěl A.J. Greer, který Pastrňáka tvrdě srazil k zemi. Nic netušící český forvard se skácel na zem, kde dostal další náraz od Adama Boqvista, který ho nevybíravě zalehl. Osmadvacetiletá bostonská hvězda se jen těžko zvedala z ledu.

Pavel Zacha po zákroku na Pastrňáka na nic nečekal a šel svého krajana pomstít. Po šesti letech sundal rukavice a vyšlápl si na Greera. Sedmadvacetiletý útočník sice neměl proti floridskému hráči šanci, ale i přesto slyšel od domácích fanoušků potlesk.

Zachu pochválil i kapitán Bostonu Brad Marchand, který poukázal nato, jak za sebou hokejisté v týmu stojí. „Vypovídá to o tom, jak moc nám na sobě záleží. Chceme se navzájem chránit... tak se buduje týmová chemie,“ sdělil novinářům po utkání Marchand.

Sám Marchand musel Pastrňáka ochránit, když rodák z Havířova dohrál Sama Reinharta a na bostonského tahouna se vrhl Nate Schmidt. Florida vyhrála nad Bostonem 4:3.

Zdroj: nhl.com

Související

David Pastrňák vstřelil čtvrtý gól v sezoně
Hokej NHL

Pastrňák opět skóroval, už počtvrté!

Jakub Vrána se raduje z gólu
Hokej NHL

Vrána se vrací do hry! Lauko poprvé skóroval za Wild

Tomáš Hertl slaví gól
Hokej NHL

Hertl porazil Gudase, Vladař vychytal Oilers

Lukáš Dostál slaví výhru v NHL.
Hokej NHL

Pastrňák opět skóroval, Dostál připsal čisté konto a Ivan získal první bod v NHL