sobota 28. září 2024

Zacha je novým hokejovým hrdinou

Pavel Zacha sehrál ve čtvrtfinálovém utkání proti USA klíčovou roli. Bostonský útočník vstřelil vítězný gól a poslal český národní tým do semifinále.

Pavel Zacha střílí vítězný gól

Pavel Zacha střílí vítězný gól
Zdroj: Profimedia

  • Pavel Zacha střílí vítězný gól
  • Zdroj: Profimedia

Pavel Zacha se stal po vstřeleném vítězném gólu ve čtvrtfinále proti Spojeným státům americkým hokejovým hrdinou. Dříve u českých fanoušků neoblíbený hráč, který šestkrát odmítl pozvánku do seniorské reprezentace, se náhle stál miláčkem hokejových příznivců. Sedmadvacetiletý Zacha oblékl reprezentační dres před letošním šampionátem pouze v mládežnických výběrech. Útočník Bostonu letos udělal výjimku a určitě nelituje.

„Já si to užívám. Dostat takovouto šanci hned ze začátku, po dlouhé době si zahrát a dostat tady šanci je super. Každý hráč chce být v téhle situaci, takže já si to užívám a snažím se podat co nejvíc každý zápas,“ okomentoval účast na domácím šampionátu bostonský forvard.

Zacha vstřelil postupový gól při přesilové hře. Obránce David Špaček poslal kotouč do ohně, kde stál na brankovišti Zacha, od jehož výstroje se se puk odrazil za záda amerického gólmana.

„On to tečoval i trošku přede mnou ten hráč, takže to šlo od něj do mě. Když chcete dát gól na takovéto úrovni, tak musí být i nějaký hráč před bránou,“ popsal gól Zacha.

Velkou měrou se na výsledku podílel gólman Lukáš Dostál, který vychytal všech 36 střel a ve čtvrtfinále si připsal čisté konto. Brankář Anaheimu si za skandování svého jména dojel pro cenu pro hráče utkání.

„Myslím, že to byl výborný zápas od celého týmu. Dosty (Lukáš Dostál) chytal neskutečně. Když nedostanete gól, tak je docela jednoduché vyhrát ten zápas. Jsem rád, že to tam padlo, byla tam dobrá střela i seshora, tam byla i troška štěstí, ale když se vyhraje ve čtvrtfinále, je to výborný výsledek,“ sdělil po utkání střelec vítězného gólu.

Zdroj: ceskyhokej.cz

Související

Josef Kořenář vychytal další nulu
Hokej Tipsport ELH

Sparta nadělila Motoru čtyři góly

Greg McKegg
Hokej Tipsport ELH

Bruslaře posílil Kanaďan se zkušenostmi z NHL

Marek Židlický u národního týmu
Hokej Česká hokejová reprezentace

Židlický zůstává u reprezentace

Stuart Percy z Vítkovic po faulu Doktora
Hokej Tipsport ELH

Doktor dostal stopku na čtyři utkání, nezahraje si ani Pláněk