středa 26. června 2024

Začátek týdne přinese tropy

Předpověď počasí na příští dny slibuje tropy. Na naše území se bude posouvat oblast vyššího tlaku, která bude znamenat příliv velmi teplého vzduchu od jihu. S sebou bychom měli mít v příštích dnech opalovací krém, ale stále i deštník.

bazén

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels

Sobota bude polojasná s teplotami 23 až 28, v severozápadní polovině Čech jen kolem 18 až 22 stupňů. Na večer a noc na neděli platí výstraha meteorologů – zejména na Moravě se mohou vyskytnout ojediněle silné bouřky s přívalovými srážkami a kroupami. Neděle bude na Moravě zatažená místy s deštěm. Postupně se vyjasní, v Čechách čekáme polojasno a ojediněle přeháňky. Teploty vyšplhají na 21 až 25.

Do začátku nového pracovního týdne nás bude provázet slunečná obloha a teploty začnou šplhat nahoru – na 25 až 29 stupňů. V úterý naměříme až 32, ve středu až tropických 35 stupňů.

Výhled od čtvrtka do soboty slibuje polojasno až oblačno, místy přeháňky nebo bouřky, zpočátku i silné. Teploty se mají pohybovat opět v příjemných hodnotách mezi 26 až 31. Postupně se klesnou na 20 až 25 stupňů.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Související

léto-ilustrační foto
Domácí

Začátek týdne bude slunečný a teplý

Všeteč, FB  Fanda Faktor.jpg
Domácí Aktualizujeme

Z oblohy padají obří kroupy, odborníci varují před supercelami

bouřka
Domácí Počasí

Silné bouřky udeří v pátek odpoledne, varují meteorologové

léto
Domácí

Víkend přinese mírné ochlazení