středa 3. července 2024

Začátek prázdnin přinese teploty o deset stupňů nižší

Východem Čech a jižním Moravu prošly v neděli silné bouřky s kroupami, které přinesly ochlazení. První červencový týden začne už bez tropických teplot, od třicítek si odpočineme.

hory

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixabay

Pondělí bude oblačné až zatažené s teplotami 20 až 24. Na západě Čech teploty nevystoupí ani na dvacítku, bude jen do 18 stupňů. Téměř stejné počasí čekáme i v úterý.

Nejchladnějším dnem týdne bude středa. Opět nás čeká oblačná nebo zatažená obloha, na většině území se vyskytnou přeháňky. Denní teploty se mají pohybovat jen mezi 16 až 20, tepleji bude na Moravě a ve Slezsku, 19 až 24 stupňů.
Koncem týdne už začnou teploty šplhat opět na letní hodnoty – ve čtvrtek i pátek čekáme až 26 stupňů. Místy musíme stále počítat s přeháňkami.

Výhled počasí na první prázdninový víkend slibuje skoro jasno až polojasno, postupně přibývání oblačnosti a místy přeháňky nebo i bouřky. Teploty přes den se mají pohybovat v rozmezí 24 až 29 stupňů.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Související

017804_51_496227
Domácí

Tristní sklizeň odhaluje katastrofální dopad mrazů. České ovoce zdraží

Hot_(34_degrees)_and_dry,_an_extreme_weather_combination_in_Holland._Here_watersupply_along_the_Schelmseweg_Schaarsbergen_at_1_July_2015._Start_of_the_most_warm_night_in_Holland_since_1901_with_some_24_degrees_minimum
Domácí

Česko zažila jednu z nejteplejších nocí v historii měření. Bylo i 25 stupňů

déšť
Domácí

Meteorologové rozšířili výstrahu, čekají nás vedra a silné bouřky

blížejov radomil šmíd.jpg
Domácí Aktualizujeme

Bouřky, kroupy a silný déšť řádí zatím hlavně v Čechách