pátek 5. července 2024

Za vyvraždění rodiny padlo doživotí a devítimilionová pokuta

Brutální rodinná jatka mají dohru u soudu. Ten hlavnímu aktérovi vyměřil doživotní trest.

soud

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixabay

Doživotí – takový je verdikt brněnského krajského soudu nad jedenatřicetiletým mužem z Kostelce na Hané. Trestní senát ho uznal vinným z toho, že v dubnu loňského roku vyvraždil celou svou rodinu: otce, bratra i sestru. Jeho brutální řádění, kdy obětem zasadil na 250 bodných ran, přežila jen sedmnáctiletá sestra, které v době činu pouze sebral telefon a zavřel ji na záchodě.

„Byl to brutální masakr,“ řekla soudkyně Jaroslava Bartošová při vynášení rozsudku. Rovněž popsala život, jaký mladý muž se svou rodinou žil. Podle znalců trpěl schizoidní poruchou osobnosti a proto přežíval pouze ve svém pokoji. Školu nedokončil, do práce nechodil. Když pak prodal svůj podíl z rodinného domu, kde žil se svými budoucími obětmi, chtěla po něm rodina, aby se odstěhoval. Jenže představa, že se bude muset postavit na vlastní nohy, pro něho byla nepřijatelná a dovedla jej až k hrůznému činu, za nějž bude sedět do konce života za mřížemi.

K činu se muž doznal. Kromě uvedeného trestu by měl své přeživší sestře zaplatit devítimilionové odškodnění. Rozsudek zatím není pravomocný. Obžaloba i obhajoba si ve věci odvolání ponechaly lhůtu na rozmyšlenou.

Autor: Jan Skala

Související

Policie ČR
Krimi

Muž v Mohelnici ze žárlivosti zavraždil mámu svého synka

GRB0cxoWIAAxPxw
Zahraniční

Gang migrantů ubil mladíka při návratu z večírku. Německá vláda urychlí deportace

soud
Krimi

Cizinec odpálil ženě petardu v genitáliích. Půjde si za to sednout na 18 let

profimedia-0841987700
Krimi

Vražda od Kyjského rybníka zůstane bez trestu. Pachatel byl nepříčetný