neděle 6. října 2024

Za vraždu desetiměsíční dcery hrozil ženě výjimečný trest, nakonec dostala 13 let

Třináctileté uvěznění uznal Krajský soud v Olomouci jako dostačující pro ženu, která na ubytovně zavraždila své desetiměsíční dítě. Vadil jí totiž dceřin pláč.

03712553

Olomoucký soud dnes trestal za násilnou smrt kojence.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Olomoucký soud dnes trestal za násilnou smrt kojence.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Za vraždu desetiměsíční dcery poslal dnes Krajský soud v Olomouci 24letou ženu na 13 let do vězení. Ženě přitom hrozil až výjimečný trest, senát ale přihlédl k tomu, že se vražedkyně ke svému činu doznala a projevila lítost. Podle spisu měla žena svou plačící dcerku udusit peřinkou v postýlce loni srpnu, krátce poté, co se přestěhovala do jednopokojového bytu na ubytovně nedaleko Olomouce. Spolu s ženou a zavražděným kojencem prostory obýval ještě tříletý syn obžalované.

Žena žila jako samoživitelka, protože otec syna byl po smrti a otec dcery ve vězení. Před soudem vypovídala o těžkostech, kdy pobírala 14,5 tisíce korun, z čehož 12 tisíc dávala na nájem a energie. Proč však dceru zavraždila, vysvětlit nedokázala. „Byl to zkrat, vůbec nechápu, jak jsem to mohla udělat,“ řekla obžalovaná soudu.

Dítě žena zabila před zraky svého syna. Potom prosila na sociálních sítích své online přátele o pomoc, zavolat záchranku ji však nenapadlo. Podle znalců má obžalovaná pouze podprůměrný intelekt.

Autor: Jan Skala

Související

GZCShr4XYAAkS29
Zahraniční

Pákistán zavřel hlavní město a vypnul internet. Obává se nepokojů

profimedia-0896403770
Krimi

Kuchár Jožko dostal výjimečný trest. Za pitvu své přítelkyně si odsedí 23 let

soudce
Krimi

Muž dostal šest let za znásilnění nevlastní dcery. Je to komplot, bránil se

GXngNk7XQAEOAX2
Domácí

Tři případy rabování. Za vykradení domu v krizovém režimu hrozí drakonické tresty