pátek 18. října 2024

Za vraždu 15leté dívky byl muž zatčen po 20 letech

Po 20 letech od smrti 15leté dívky v Arizoně byl zatčen její vrah.

nůž

Ilustrační foto.
Zdroj: Flickr

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Flickr

Muž z Arizony byl podle policie zatčen a obviněn z vraždy 15 leté dívky, ke které došlo ve Phoenixu před 20 lety. Sergio Reyes (37) byl podezřelým od roku 2014, do hledáčku policie se tak dostal deset let od vraždy. V té době, ale žil v Mexiku.

Vyšetřovatelé v následujících letech spolupracovali s Úřadem maršálů USA na jeho lokalizaci a vydání do USA. Reyes byl ve středu uvězněn v Maricopa County Jail, obviněný z činů spojených s úmrtím Eleny Lasswellové, která zemřela 10. července 2004.

„Uplynulo přesně 20 let, kdy byla 15letá Elena Lasswell zavražděna ve svém domě. Je to velký den nejen pro phoenixskou policii, ale především pro Eleninu rodinu,“ řekl detektiv Dominick Roestenberg ve videu zveřejněném na stránkách policejního oddělení na Facebooku. „Čekali 20 let na spravedlnost. Trvalo to dlouho, ale díky vytrvalosti, tvrdé práci a odhodlání jsme dokázali, že Sergia Reyese přivedeme zpět do Phoenixu, aby čelil obviněním.“ K soudu dojde 17. července. Reyes bude čelit obviněním za vraždu prvního stupně během trestného činu, sexuální útok, vloupání a únos.

Autor: Šimon Mitro

Související

knife-murder-fear-voltage-preview
Krimi

Mladík neunesl rozchod a svou dívku ubodal. Pak spáchal sebevraždu

51957046812_775b11c63d_b
Zahraniční

Kanada vyhostila šest indických diplomatů kvůli vraždě šéfa Sikhů

1000011137
Krimi

Známý hudebník zavraždil svou přítelkyni. Čeká na verdikt, hrozí mu doživotí

GZmYKcvXMAsA-k0
Zahraniční

Masakr v Pákistánu. Neznámý útočníci povraždili přes dvacet horníků