sobota 21. září 2024

Za vnadnou tmavovláskou na videochatu byli vyděrači

Hned dva nové případy vydírání, které se odehrály na sociálních sítích, hlásí tento týden liberečtí policisté. Na dva mladé muže si počíhali neznámí vyděrači.

žena

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels

V jednom případě oslovili mladého muže prostřednictvím falešného profilu na Instagramu s fotografií pohledné tmavovlásky. Ta po velmi krátké seznamovací konverzaci muži nabídla videohovor, ve kterém ho uvítala ve spodním prádle. A i to brzy odložila a předvedla mu své umění autoerotiky. Když skončila, vyzvala k tomu samému i jeho a on nebyl proti.

Virtuální dostaveníčko ale mělo pro mladíka trpký závěr. Poté, co ukončili videochat, obdržel zprávu o tom, že je jeho intimní video zálohováno a pokud nezaplatí 5 500 euro, bude rozesláno všem jeho kontaktům na Instagramu, rodinným příslušníkům a také zveřejněno na několika dalších sociálních sítích,“ popisuje liberecká policejní mluvčí Ivana Baláková. Ačkoliv to mladíka vyděsilo, žádné peníze vyděrači neposlal, překonal stud a vše oznámil na policii.

Druhý případ se odehrál podle stejného scénáře, jen s tím rozdílem, že se na falešném profilu na Instagramu objevila blondýnka a za nezveřejnění intimní nahrávky oznamovatele, pachatelé požadovali 2 000 euro. Na obou případech intenzivně pracují kriminalisté.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Policie České republiky

Související

Snímek obrazovky_20-9-2024_143921_www.youtube.com
Krimi Video

Mladou ženu našli mrtvou. Zavraždil ji expartner a vyluxoval její účet

GXvg-4EWgAA9177.jpg
Domácí

Děti odmontovaly šrouby povodňových zábran. Dospělý by za to skončil ve vězení

stažený soubor
Zahraniční

Atentátník čekal na Trumpa v křoví 12 hodin. Už padla první obvinění

GXjMXEYWoAAwzm3
Domácí

Záplavy mají první oběť. Dalších sedm lidí se pohřešuje