pátek 18. října 2024

Za smrt dvou dětí na nelegálních závodech potrestal soud ženu doživotím

Nejprve šest, let potom doživotí. Případ zabití dvou malých chlapců nabral u odvolacího soudu zcela jiný směr než měl dosud.

profimedia-0891875253

Vražedkyně dvou chlapců při nelegálním závodě dostala doživotní trest.
Zdroj: Profimedia

  • Vražedkyně dvou chlapců při nelegálním závodě dostala doživotní trest.
  • Zdroj: Profimedia

S doživotním trestem odcházela od soudu v německém Hannoveru 42letá žena z Polska, která se v únoru 2022 zúčastnila nelegálního automobilového závodu, při kterém přišly o život dvě děti ve věku dvou a šesti let. Žena podle spisu měla jet 180kilometrovouz rychlosti v úseku, kde je povolená pouze devadesátka. V zatáčce, když se snažila předjet svého soupeře, ztratila nad svým vozem kontrolu a smetla protijedoucí auto, v němž cestovala mladá rodina. Další závodník půjde do vězení na čtyři roky.

Podle soudu žena moc dobře věděla, co svou účastí na nelegálním závodu na nelegálním závodu může způsobit. Navíc podobné excesy u ní nebyly ojedinělé, protože podle záznamů policie byla několikrát prošetřována pro nepřiměřeně rychlou jízdu. Při nehodě utrpěli těžké zranění také rodiče dvou mrtvých chlapců. Oba označili jakékoliv omluvy od žena, která při vynesení rozsudku plakala, za zbytečné.

O doživotním trestu soud rozhodl až v odvolacím řízení. Původní výše totiž zněla na šest ket, s čímž se ale žalobce nesmířil. Současný trest žena dostala za dvojnásobnou vraždu, pokus o vraždu, těžké ublížení na zdraví a účast na nepovoleném závodu se smrtelnými následky.

Autor: Jan Skala

Související

GaFk6J6XMAAnK0A
Krimi

Vietnamská magnátka dostala doživotí. Šibenici však stejně neunikne

Silvio_Berlusconi_-_Trento_2018_04
Zahraniční

Berlusconi míří znovu k soudu. Korupční skandál neskončil ani jeho skonem

462764906_8538013162942607_5407982605861921390_n
Domácí Video

Zítko je venku z vazby, u soudu řešil nesmysly, jeho advokát chtěl být v utajení

GZjew68XQAYgCvR
Zahraniční

Proces s Puffem Daddym začne v květnu. Svou vinu při výslechu popřel