Za Pavlem stojí armáda osobností, Babiše podpořila jen hrstka celebrit

Agáta Hanychová, Zděněk Troška nebo Roman Skamene. Babiš našel celebrity, které ho veřejně podpořily.

Petr Pavel

Prezidentská kampaň Petra Pavla.
Zdroj: Facebook Generál Pavel

  • Prezidentská kampaň Petra Pavla.
  • Zdroj: Facebook Generál Pavel

Dopočítat se, kolik známých osobností podporuje Petra Pavla, je nadlidský úkol. Nejenom, že se jeho řady každým dnem rozšiřují, jak je patrné z čím dál delšího seznamu na jeho stránkách, ale zároveň ho další osobnosti podporují na sociálních sítích nebo vystupují na jeho mítincích a koncertech.

U Andreje Babiše je situace snazší. Do nedávna podporoval bývalého premiéra zejména dosluhující prezident Miloš Zeman, valná část hnutí ANO (vyjma hejtmana Moravskoslezského kraje a primátora Ostravy), Komunistická strana Čech a Moravy a také strana Trikolora. Nyní se řady předsedy ANO rozrostly o několik známých tváří.

Časopis Rytmus života, spadající do holdingu Agrofert, představil celebrity, které vyslovily podporu bývalému premiérovi. Za Babišem tak stojí modelka Agáta Hanychová, režisér Zdeněk Troška, herečka Jaroslava Obermaierová, herec Roman Skamene, spisovatel Ondřej Suchý, hudebník Petr Hannig, zpěvák Jožka Černý, hudebník Karel Vágner, herec Ivan Vyskočil, zpěvák Josef Bouda, zpěvák Karel Peterka nebo moderátorka Nicol Lenertová.

Pavel se opírá o podporu vládních činitelů a celých stran včetně neparlamentní ČSSD, neúspěšných kandidátů z prvního kola, jmenovitě Danuše Nerudové, Pavla Fischera, Marka Hilšera a Karla Diviše, ale také plejády osobností různých profesí. Ze známých osobností, které nejsou uvedeny mezi podporovateli na Pavlově webu, ale podporu bývalému generálovi vyslovili, stojí za zmínku Miroslav Kalousek, Mirek Topolánek, Miloš Vystrčil, Karel Schwarzenberg, Ondřej Vetchý, Bolek Polívka nebo Aleš Háma.

Z řad herců ho podporují Zdeněk Svěrák, Jiří Mádl, Jitka Čvančarová, Petr Čtvrtníček, Zlata Adamovská, Petr Štěpánek, Eva Holubová, Ondřej Pavelka, Daniela Kolářová, Marika Šopovská, Jan Hrušinský, Kristýna Frejová, Bára Grafnetrová, Milan Šteindler, Jan Komínek, Vladimír Polívka, Jitka Sedláčková, Jiří Šesták, Martin Dejdar, Eva Podzimková, Iva Hüttnerová, Tereza Brodská, Roman Zach, Petra Nesvačilová, Anežka Rusevová, Bára Kodetová a také Lucie a Karel Zimovi.

Dále pak osobnosti z kultury jako režisér Václav Marhoul, dokumentaristka Olga Sommerová, písničkář Jaroslav Hutka, zpěvák Jan Ledecký, operní pěvkyně Dagmar Pecková, zpěvák Radek Banga, režisér Jan Hřebejk, zpěvačka Dáša Zázvůrková, zpěvačka Anna Julie Slováčková, zpěvák Xindl X, dirigent Tomáš Netopil, zpěvák Ondřej Ruml, zpěvačka Leona Machálková, malíř a sochař Jiří Sozanský, umělec Krištof Kintera a textař a bývalý kandidát na prezidenta z roku 2018 Michal Horáček.

Z řad lékařů za Pavlem stojí chirurg Tomáš Šebek, kardiochirurg a senátor Jan Pirk, lékař Martin Stránský a infektolog Petr Smejkal. Ze sportovních osobností podpořili generála ve výslužbě hokejista Tomáš Plekanec, tenistka Lucie Šafářová, kajakář Vavřinec Hradilek a skateboardista Max Habanec.

Pavla také podpořili bývalý kandidát na prezidenta z roku 2018 a senátor Jiří Drahoš, europoslanec Tomáš Zdechovský, teolog Tomáš Halík, vojenský historik Eduard Stehlík, modelka Taťána Kuchařová, aktivista za práva Romů Petr Torák, kuchař Roman Vaněk, signatář Charty 77 John Bok, spisovatel Jaroslav Rudiš, ředitel Biologického centra Akademie věd ČR Libor Grubhoffer, bývalá předsedkyně Akademie věd Helena Illnerová, dirigent Tomáš Netopil, psycholožka Olga Sozanská, moderátorka a fotografka Karolína Holubová, bývalá ministryně obrany Vlasta Parkanová, novinář Tomáš Etzler a studentský aktivista během sametové revoluce Šimon Pánek.

Autor: Šimon Mitro

Související

450918905_122157251492149902_642720004087025668_n
Domácí

Povoláním manželka. Eva Pavlová bude dostávat měsíční odměnu skoro sto tisíc

profimedia-0901579481
Domácí Česká politika

Fiala navrhne Kulhánka jako nového ministra pro místní rozvoj

Prezident Petr Pavel
Domácí

Pavel navštíví Brno a Mezinárodní strojírenský veletrh

Marian Jurečka
Domácí

Vláda slevila z důchodové reformy. Je to pořád málo, zní z opozice