čtvrtek 19. září 2024

Za odstřel divočáků v Mostě nabízejí odměny

Aspoň tří stovek divokých prasat se potřebují zbavit v severočeském Mostě. Zvířata jsou tam přemnožená. Vedení města se teď rozhodlo motivovat myslivce finanční odměnou.

divočák

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels/Anna Hinckel

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels/Anna Hinckel

800 korun za kus, taková je nabídka mostecké radnice pro myslivce, kteří pomůžou s odlovem přemnožených divokých prasat. S velkým množstvím černé zvěře se ve městě potýkají už dlouho, divočáci teď navíc ztrácejí zábrany a stále více se stahují blíže k lidem. Ti mají čím dál větší strach. „Původní návrh byl 500 korun, nakonec jsme se rozhodli částku navýšit na 800 korun, což se setkalo s velkým ohlasem, proto věříme, že poskytování odměny pomůže zvýšit počet odlovených kusů,“ řekl primátor města Marek Hrvol.

Nejoblíbenější lokality divočáků jsou třeba místní lesopark Hrabák, autodrom, tenisové kurty, nebo městský hřbitov. Lovit divočáky mohou jen lidé s příslušným povolením a na určitých místech. Střílet se nesmí v obydlených částech města. Odměny budou vyplácet jednotlivé myslivecké spolky jednou měsíčně. Město na to vyčlenilo částku ve výši 250 tisíc korun.

Autor: Nikola Velkoborská
Zdroj: Město Most, Seznam Zprávy

Související

nezaměstnanost
Ekonomika

Nezaměstnanost v Česku zůstává stabilní

Most,_nádraží,_tram_314_-_Vario_LF
Domácí

V Litvínově zasedne krizový štáb. Doprava na Most stále stojí kvůli letecké pumě

medvěd
Zahraniční

Švédsko povolilo odstřel medvěda. Lovci jich smí postřílet pětinu

WhatsApp Image 2022-11-25 at 09.21.30
Zahraniční

Ochránci přírody žádají Tanzánii, aby zakázala sportovní lov slonů