pátek 19. dubna 2024

Za historií piva Pilsner Urquell turisté už nemusí jezdit do Plzně, vystačí jim Praha

Expozici Pilsner Urquell: The Original Beer Experience mohou turisté navštívit na Václavském náměstí v Praze. Dozví se příběh proslulého plzeňského ležáku v moderním zázemí a naučí se čepovat.

Pilsner Urquell: The Original Beer Experience

Pilsner Urquell: The Original Beer Experience
Zdroj: Pilsner Urquell

  • Pilsner Urquell: The Original Beer Experience
  • Zdroj: Pilsner Urquell

Turisté často jezdí do Plzně jen kvůli pivu. Pokud však nechcete vidět zázemí pivovaru, nestojíte o ochutnání nefiltrovaného ležáku přímo z dřevěného sudu a do Prahy to máte blíž, tak vám postačí expozice v hlavním městě na Václavském náměstí.

Zážitková expozice Pilsner Urquell: The Original Beer Experience láká návštěvníky na „nejmodernější technologie i jedinečnou atmosféru.“ Interaktivní audiovizuální expozice byla otevřena teprve 22. dubna a nachází se v historické budově původního sídla Pražské úvěrní banky v dolní části Václavského náměstí. „Návštěvníci zde zažijí příběh vzniku prvního zlatého ležáku na světě a prozkoumají pivovarské procesy Pilsner Urquell v inovativním multisenzorálním zážitku založeném na využití nejmodernějších technologií,“ vábí expozice.

Kromě expozice, jejíž prohlídka trvá cca 90 minut, mohou návštěvníci zavítat do školy čepování Tapster Academy. „První várka piva Pilsner Urquell byla uvařena 5. října 1842. O rok později bylo vůbec poprvé dovezeno do Prahy. Nyní, po 180 letech, přinášíme do hlavního města celý příběh plzeňského ležáku prostřednictvím Pilsner Urquell Experience. Věříme, že zaujme všechny milovníky českého piva,“ prohlásil Rudolf Šlehofer, manažer turismu z Plzeňského Prazdroje.

Autor: Šimon Mitro

Související

Letenské náměstí
Domácí

Přes Letnou nebudou do konce dubna jezdit tramvaje

Vizualizace tramvajové trati na Václavském náměstí.
Domácí

Stavba tramvajové trati na Václaváku začne v červnu

Rudná,_dálnice_D5_(04)
Domácí

Šest pruhů z Berouna do Prahy nebude. Lidé by nejezdili vlakem, tvrdí úředníci

434779121_974962257328974_4407466945427520409_n
Hudba

Dream Theater slibují tříhodinovou show. Pražský koncert bude po letech speciální