středa 3. července 2024

Z Jakuba Prachaře bude mimozemšťan

Režisér Ostrova či Pohádek pro Emu točí komediální sci-fi, v níž Jakub Prachař ztvární mimozemšťana.

Jakub Prachař ve filmu Franta mimozemšťan

Jakub Prachař ve filmu Franta mimozemšťan
Zdroj: CinemArt

  • Jakub Prachař ve filmu Franta mimozemšťan
  • Zdroj: CinemArt

Komerčně úspěšný režisér Rudolf Havlík natáčí nový projekt. Autor komedií Pohádky pro Emu, Po čem muži touží nebo Ostrov poprvé zabrouzdá do vod sci-fi. Ve snímku Franta mimozemšťan se představí Jakub Prachař jako ufon.

Ještě když jsem natáčel Pohádky pro Emu, jsem měl v hlavě pár nápadů. Chtěl jsem natočit film, kde se muž změní na ženu, chtěl jsem natočit dobrodružný film na opuštěném ostrově, chtěl jsem natočit film, kdy mimozemský návštěvník přistane místo v Americe v Čechách, respektive na Moravě. A teď na něj došla řada. Ohromně mě bavilo pracovat na takovém tématu a nebrat ho moc vážně jako sci-fi, ale jako situační komedii zasazenou do našeho prostředí,“ řekl režisér a scenárista Rudolf Havlík.

Děj filmu bude zasazen do prostředí jedné moravské vesnice. „Místní amatérský astronom Blažej (Filip Březina) je přesvědčen, že návštěva z kosmu je tady. Jen mu to nikdo nevěří. Starosta Picek (Vasil Fridrich) má zrovna spoustu práce s dotacemi a zdejší policistka Marková (Erika Stárková) rozjíždí pátrání po ukradené cisterně. Ale proč se tedy nedaleko vinice objevily na poli kruhy? A proč se soused Franta (Jakub Prachař) najednou chová tak divně? Blábolí nesmysly a hledá jakýsi Karadar,“ zní synopse snímku.

Dělám si legraci ze všeho, co mi připadá důležité, protože humor je způsob, jak občas dostat na světlo složitější věci, které lidi mohou někdy pozlobit. Konspirační teorie, nevzdělanost, lenost, naše česká nerozhodnost a také trochu strach někomu pomoci, protože by se to mohlo obrátit proti nám. Přesto všechno ale všichni víme, že nakonec když chceme, dokážeme velké věci i my, Češi. A co teprve Moraváci. Na ty si žádný mimozemšťan nepřijde,“ popsal režisér Rudolf Havlík.

Film půjde do kin v únoru příštího roku.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: CinemArt

Související

Záběr ze speciálu Červeného trpaslíka s názvem Země zaslíbená (2020)
Film a TV

Legendární sitcom nekončí. Červený trpaslík se vrátí v roce 2025

Kung Fu Panda 4
Film a TV Streaming

Kde sledovat nejúspěšnější filmy letošního roku?

George Lucas v dokumentární sérii If These Walls Could Sing
Film a TV Osobnosti

Otec Star Wars slaví osmdesátiny

Zóna soumraku
Světové dny

Den Zóny soumraku