Z Českých Budějovic se bude létat k moři

S dobrou zprávou přichází letiště v Českých Budějovicích. Jihočeši se mohou těšit, že už během příštího léta budou moci odletět přímo z Českých Budějovic na dovolenou do Řecka a Turecka.

České Budějovice

České Budějovice.
Zdroj: Pixabay

  • České Budějovice.
  • Zdroj: Pixabay

Jako první na českém trhu připravil zájezdy do dvou nejoblíbenějších prázdninových destinací z jihu Čech Čedok. Lety odstartují už na začátku srpna 2023. V nabídce se objeví hotely na řeckém ostrově Rhodos a na Turecké riviéře. Charterové lety bude jako první dopravce zajišťovat letecká společnost Smartwings letadly typu Boeing 737. Kromě zájezdů k moři si mohou cestovatelé vybrat i z několika poznávacích zájezdů.

Jsem rád, že můžu konečně po dlouhých letech, kdy se na letišti v Českých Budějovicích nic nedělo, říct – tak letíme! Spolu s Úřadem pro civilní letectví a Řízením letového provozu jsme poslední měsíce pracovali na tom, aby se letiště podařilo rozlétat. Jihočeši tak budou už za nějakých osm měsíců létat z Českých Budějovic na dovolenou do Řecka a Turecka. Fakt, že Čedok již spustil prodej zájezdů, je pro všechny Jihočechy po všech těch letech klíčové sdělení,“ uvedl jihočeský hejtman Martin Kuba.

Do Antalye se bude z Českých Budějovic létat každý pátek od 4. srpna 2023, na Rhodos každé pondělí od 7. srpna 2023. „Věříme, že do budoucna počet letů i destinací, kam budou naše letadla z jihu Čech směřovat, ještě vzroste. Jihočeské letiště se tak stane již šestým českým letištěm, odkud budeme provozovat naše lety,“ doplnil obchodní ředitel Smartwings Petr Šujan.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: kraj-jihocesky.cz

Související

letohrádek Bellarie v Českém Krumlově
Domácí Foto

Krumlovský letohrádek Bellarie se znovu otevřel veřejnosti

profimedia-0915023339
Zahraniční

Japonské letiště ruší lety. U jeho ranveje vybuchla bomba z druhé světové války

391624528_871674981625744_1540059328017434299_n
Domácí

Fenomén Kuba. Dostal přes 30 tisíc preferenčních hlasů i bez koalice SPOLU

marek chalupa architekti_viz_2_re
Domácí

Bedna na umění. Podívejte se, jak bude vypadat nová galerie v Budějovicích