Z Budějovic se bude létat i na Krétu

O zájezdy k moři z Českých Budějovic je obrovský zájem. Cestovní kancelář Čedok se rozhodla na velkou poptávku reagovat a od srpna přidává již třetí destinaci.

Letiště České Budějovice

Letiště České Budějovice
Zdroj: Iveta Dráždilová

  • Letiště České Budějovice
  • Zdroj: Iveta Dráždilová

V polovině letní sezóny tak odstartují z letiště v Českých Budějovicích historicky první odlety nově na řeckou Krétu, která se přidává k Rhodosu a Turecku.

„Prodeje zájezdů z Českých Budějovic překonaly naše původní odhady. Nejvíce klienti z jižních Čech rezervují pobyty online na našem webu nebo svou příští dovolenou vybírají na našich pobočkách, nejčastěji v Českých Budějovicích, Písku nebo Táboře. Další nárůst poptávky očekáváme v následujících týdnech, kdy platí v rámci first minute nejnižší ceny,“ říká generální ředitel Čedoku Stanislav Zeman.

Do všech tří destinací začne z Českých Budějovic létat společnost Smartwings. Český dopravce bude na chartery používat letadla typu Boeing 737 až pro 189 cestujících v ekonomické třídě. Na Tureckou riviéru první klienti zamíří 2. srpna, na řecký Rhodos potom 7. srpna. Přímé spojení do Heraklionu na řecké Krétě odstartuje 13. srpna.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Jihočeský kraj

Související

52854655774_451d689368_b
Zahraniční Ekologie

Švédsko ruší daň z benzínu i letů, povede to ke zvýšení emisí

marek chalupa architekti_viz_2_re
Domácí

Bedna na umění. Podívejte se, jak bude vypadat nová galerie v Budějovicích

Dálnice D3 u Českých Budějovic
Domácí

Dálnice D3 se prodraží o dvě miliardy

Zahájení stavby přeložky silnice I/20 mezi Pištínem a Českým Vrbným.
Domácí

Jihočeské obce Češnovice a Dasný se zbaví tranzitní dopravy