neděle 8. září 2024

YouTube zpřísní politiku ohledně zbraní ve videích, aby ochránil mládež

YouTube aktualizuje svou politiku ohledně videí s palnými zbraněmi, aby zabránil nebezpečnému obsahu, který by mohl ohrozit nezletilé uživatele.

YouTube

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels / Szabó Viktor

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels / Szabó Viktor

YouTube upravuje svou politiku ohledně videí týkajících se střelných zbraní s cílem zabránit tomu, aby potenciálně nebezpečný obsah mohl být zprostředkován nezletilým uživatelům. Nová pravidla zakazují videa, která instruují, jak odstranit bezpečnostní prvky z palných zbraní, a omezeny jsou také videa zobrazující domácí zbraně, automatické zbraně a určité příslušenství ke zbraním.

Tato změna nastane 18. června a přichází poté, co zástupci bezpečnosti zbraní opakovaně vyzvali platformu, aby učinila více pro zajištění, že se videa se zbraněmi nedostanou k nejmladším uživatelům. YouTube již zakazuje obsah, který propaguje prodej palných zbraní a příslušenství nebo instruuje diváky, jak si vyrobit vlastní zbraně. Také neumožňuje živé přenosy, které by ukazovaly manipulaci nebo držení palných zbraní.

YouTube uvedl, že i když některý obsah nemusí porušovat jeho pravidla, nemusí být vhodný pro nezletilé uživatele. Mezi výjimky patří videa, která zobrazují zbraně ve veřejném zájmu, jako jsou zpravodajské, válečné nebo policejní záběry.

Autor: Šimon Mitro

Související

435002197_978948280257625_1155363171516104873_n
Domácí

Nerudová a Farský řinčí zbraněmi. Chtějí Ukrajině uvolnit ruce na ruském uzemí

GWxVmCHWoAEUEp4
Zahraniční

Kromě mladého střelce obvinili i jeho otce. Umožnil mu vraždit, tvrdí úřady

Íránské jaderné zařízení u města Natanz
Zahraniční

Írán navyšuje zásoby uranu. Jaderná hrozba roste

Cristiano Ronaldo ve videu na svém youtubovém kanálu UR · Cristiano
Zahraniční Zajímavosti

Cristiano Ronaldo přidal další světový rekord do své sbírky. Kraluje YouTube