neděle 7. července 2024

Xavi v Barceloně nakonec končí

Xavi Hernandez končí v Barceloně v roli hlavního kouče. Vedení klubu o tom informovalo na svých klubových stránkách.

Xavi Hernandez

Xavi Hernandez
Zdroj: Profimedia

  • Xavi Hernandez
  • Zdroj: Profimedia

O odchodu Xaviho z Barcelony se mluvilo od ledna, kdy španělský kouč oznámil, že po sezoně z klubu odejde. Důvodem jeho odchodu měly být neuspokojivé výsledky známého katalánského klubu. Barcelona měla v té době k titulu daleko a podle Xaviho potřebovali hráči nový impuls. V dubnu už ale bylo všechno jinak. Xavi si konec v Barceloně rozmyslel a chtěl dodržet smlouvu, kterou podepsal do konce sezony 2025. Čtyřiačtyřicetiletý Xavi přijal v Barceloně roli hlavního kouče v listopadu 2021. S klubem dokázal během svého působení získat ligový titul a triumf ve Španělském superpoháru. Xavi Hernandez je s Barcelonou spojen už od své hráčské kariéry. V katalánském městě strávil 17 let a vybojoval s klubem 25 trofejí.

„FC Barcelona děkuje Xavimu za jeho práci trenéra i za jeho nenapodobitelnou kariéru hráče a kapitána týmu a přeje mu do budoucna mnoho úspěchů,“ zní v prohlášení na klubovém webu.

Barcelona skončila letos ve španělské LaLize druhá za Realem Madridem. V Lize mistrů i ve Španělském Superpoháru vypadla ve čtvrtfinále. Xavi se s klubem rozloučí během nedělního utkání, které Barcelona odehraje v Seville. O jeho nástupci se zatím jen spekuluje. V médiích se nejvíce hovoří o německém trenérovi Hansim Flickovi.

Zdroj: fcbarcelona.com

Související

bellingham.jpg
Fotbal Euro 2024 play-off

Yakin se Anglie nebojí. Nizozemsko poměří síly s Tureckem

Adam Karabec
Fotbal

Spartu opouští Karabec, přesouvá se do Hamburku

Diogo Costa při penaltovém rozstřelu
Fotbal EURO 2024

Portugalcům vychytal postup v penaltách vynikající Costa

Matyáš Kozák
Fotbal Chance liga

Kozák odchází ze Sparty, stěhuje se na sever Čech