čtvrtek 19. září 2024

Winter Classic ovládl Seattle

Hokejisté Seattlu vyhráli v utkání pod širým nebem nad Vegas Golden Knights 3:0. Daccord vychytal nulu.

Joey Daccord byl hvězdou zápasu

Joey Daccord byl hvězdou zápasu
Zdroj: Profimedia

  • Joey Daccord byl hvězdou zápasu
  • Zdroj: Profimedia

V Seattlu se pod širým nebem odehrál netradiční hokejový zápas. Během Winter Classic přišlo do T-Mobile Parku přes 47 tisíc fanoušků. Diváci viděli skvělou předzápasovou show. Je tradicí, že hráči obou týmů se převlékají do kostýmů a ani letos tomu nebylo jinak.

Domácí Krakeni si oblékli oranžové kombinézy, gumovky a v rukou třímali rybářské sítě a kávu. Vypadali jako by právě vystoupili z rybářské lodi. Na druhé straně hráči Vegas se převlékli za Elvise Presleyho. Fanoušci byli nadšení.

Diváky dostal do varu hned na začátku utkání Tolvanen, který poslal Seattle do vedení. Ve druhé třetině zvýšil na 2:0 Borgen. Sedmadvacetiletý obránce překonal brankáře Logana Thompsona ve 23. minutě. Třetí gól Krakenů vstřelil Gourde ve 43. minutě po chybě Paula Cottera.

„Upřímně řečeno, byla to jedna z nejlepších sportovních akcí, na kterých jsem se podílel,“ řekl trenér Krakenů Dave Hakstol.

Hvězdou utkání se stal brankář Seattlu Daccord. Joey Daccord vychytal všech 35 střel a připsal si jako první brankář v historii Winter Classic čisté konto. Krakeni vyhráli pod širým nebem Vegas 3:0.

Zdroj: nhl.com

Související

Jakub Zbořil
Hokej NHL

Zbořil se popere o místo v New Jersey

Leon Draisaitl
Hokej NHL

Draisaitl podepsal rekordní sumu a stane se nejlépe placeným hráčem NHL

Filip Zadina
Hokej NHL

O Zadinu mají mít zájem hned tři kluby

Filip Zadina v dresu San Jose
Hokej NHL

Zadina půjde na zkoušku do Buffala