úterý 8. října 2024

Vzal si kuklu a brutálně zbil vlastní babičku kvůli třem tisícovkám

Ahresivní 27letý recidivista téměř ubil vlastní babičku, aby získal pouhé tři tisíce korun. Utratil je za pervitin a hru na automatech.

senior

senior
Zdroj: pixabay.com

  • senior
  • Zdroj: pixabay.com

Mimořádně brutální útok řeší kriminalisté na Prostějovsku. Obviněný muž v sobotu ráno napadl svou 74letou babičku v rodinném domě na Prostějovsku. Na útok se pečlivě připravil. Oblékl si tmavé oblečení, maskoval se kuklou přes obličej, vybavil se také taktickými rukavicemi a nožem. Do domu se dostal, když žena spala. Napřed ji skleněnou lahví udeřil do hlavy, pak ji několikrát uhodil do obličeje a když spadla na podlahu, škrtil ji, mlátil jí hlavou do kovové konstrukce židle a nakonec jí svázal ruce za zády. Přitom požadoval vydání peněz. Vyhrožoval, že pokud nedostane peníze, pozabíjí členy její rodiny. Uvedl, že má v kufru auta svázaného jejího vnuka, kterého zabije, pokud nedostane peníze. Žena mu ze strachu řekla, kde má peníze. Muž sebral tři tisíce korun, babičku rozvázal a přiložil jí nůž na krk se slovy, aby nekřičela. Pak utekl.

Zraněnou ženu našel její zeť. "Přivolaní zdravotníci ženu ihned převezli do nemocnice v Prostějově, kde jí musela být okamžitě poskytnutá neodkladná péče. Policisté rozjeli pátrání po pachateli a věc si ihned převzali krajští kriminalisté. Těm se podařilo v odpoledních hodinách vnuka vypátrat a případ loupeže objasnit. Na základě předložených důkazů se muž k činu přiznal. Uvedl, že babičku přepadl sám, protože potřeboval peníze. Ty mezitím utratil za pervitin a v herních automatech. Muž měl v době zadržení pozitivní test na metamfetamin," popsal Minutovým zprávám policejní mluvčí Libor Hejtman.

Muž už má za sebou tři soudy, z toho jeden za loupež. Naposledy vyšel z vězení loni v říjnu na podmínku, která mu skončí až v říjnu příštího roku. Ve vězení si tehdy odpykával trest za přečin křivé obvinění.

Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud přijal. Muži teď hrozí za zvlášť závažný zločin loupeže a přečin porušování domovní svobody až 12 let ve vězení.

Související

Ursus_arctos_horribilis_Medvěd_grizzly_ZOO_Děčín
Zahraniční

Liptovský Mikuláš vyhlásil mimořádnou situaci. Ministr chce střílet medvědy

finance
Světové dny

Den peněz pro dceru

profimedia-0915106485
Zahraniční

Útok na izraelskou ambasádu v Kodani mají na svědomí teenageři ze Švédska

GY31MdwWAAAMPiB
Zahraniční

Protiizraelské nálady v Evropě sílí. Kodaň a Stockholm hlásí útoky na ambasády