neděle 6. října 2024

Vysočina fest: Počet zraněných stoupl, policie pravděpodobně chystá obvinění

Policie událost z Vysočina festu vyšetřuje jako obecné ohrožení. Organizátoři se brání tím, že žádný bezpečnostní opatření nezanedbali.

GR2bQFvacAIAeJ4

V párty stanu na Vysočina festu se zranilo 17 lidí.
Zdroj: Policie ČR

  • V párty stanu na Vysočina festu se zranilo 17 lidí.
  • Zdroj: Policie ČR

Původní odhady mluvily o tom, že se v tlačenici v nafukovacím stanu na jihlavském Vysočina festu zranilo 12 lidí, poté jejich počet klesl na sedm a nyní přišly úřady s tím, že zraněných je 17, z toho dva těžce. K této události došlo v noci na neděli poté, co v místě konání festivalu vypadla elektřina a přestaly fungovat kompresory, které konstrukci nafukovacího stanu plnily vzduchem. Střecha se pak pod tíhou vody z právě probíhající bouřky začala prohýbat a organizátoři vyzvaly k opuštění prostoru. Lidé však celou věc pojali mnohem divočeji, než se očekávalo.

Policie, která na místo dorazila, oznámila, že celou věc vyšetřuje jako obecné ohrožení, což by znamenalo, že může proti konkrétním osobám vznést obvinění. Organizátoři však tvrdí, že žádné předpisy ani bezpečnostní opatření nezanedbali.

Záchranáři bezprostředně po události převezli do nemocnice sedm lidí. Další se pak k ošetření dostavili sami. Tři ze zraněných skončili na jednotce intenzivní péče, jeden z nich byl následně propuštěn do domácího ošetřování.

Autor: Jan Skala

Související

ViewImage (23)
Krimi

Mladík chtěl vystřílet třídu se spolužáky, soud ho odmítl poslat do vazby

Lanovka_na_Sněžku,_jízda_vzhůru
Domácí

Tragédie pod Sněžkou: Z ujíždějícího kočárku vypadlo miminko, nepřežilo

Parciální trolejbus
Domácí

Nové trolejbusy v Jihlavě mají spoustu poruch, nahrazují je zastaralé autobusy

fretka
Domácí

Video: Drzá fretka řádila na benzince, obsluha se před ní zamkla