Vyškov s Táborskem si zahrají (minimálně) baráž

Prvním sestupujícím týmem druhé ligy je nováček z Kroměříže

Libor Zábranský, Zbrojovka Brno.jpg

Nový majitel Zbrojovky Brno Libor Zábranský.
Zdroj: profimedia.cz

  • Nový majitel Zbrojovky Brno Libor Zábranský.
  • Zdroj: profimedia.cz

Tři sobotní zápasy 28. kola Národní ligy se shodně nudným výsledkem 1:1 odkryly tři jistoty v postupových a sestupových vodách. Tou nejjasnější je definitiva návratu Kroměříže do nižší soutěže. Nováčka k cestě zpět do MFL odsoudil zisk jediného bodu s Chrudimí.

Remízové duely daly naopak příležitost k oslavě fotbalistům Vyškova a Táborska, ti už mají před dnešními zápasy minimálně jistotu baráže o nejvyšší soutěž. Nikdo z celků pod nimi v tabulce už je nemůže dohnat a olomoucké béčko nemůže z pochopitelných důvodů o nejvyšší patro bojovat.

Oba týmy mohou ještě teoreticky pokukovat po přímém postupu, pozice pražské Dukly je ale luxusní. Lídr tabulky má na ně před dnešními duely sedmi, respektive osmibodový náskok. Dukla oslaví návrat do nejvyšší soutěže bez ohledu na soupeře, pokud doma porazí Prostějov.

Hodně zamotaný zatím zůstává souboj o druhé sestupové místo. Ohrožené jsou stále týmy již od osmého místa, tedy i devátá Zbrojovka, která v brněnském derby nedokázala přetlačit Líšeň. Místo návratu mezi elitu tak řeší i s novým majitelem Liborem Zábranským záchranářské problémy, na 15. místo má jen čtyřbodový polštář.

Autor: Evžen Zavadil

Související

profimedia-0896196307.jpg
Fotbal Změna majitele

Zbrojovka má konečně nového majitele, Regionální hospodářskou komoru Brno

Brněnský stadion
Fotbal

Zbrojovka nově patří Regionální hospodářské komoře Brno

Libor Zábranský zůstává jen u hokeje.
Fotbal

Změna v Brně: Zábranský se majitelem Zbrojovky nestane

profimedia-0779914004.jpg
Fotbal Chance liga

Kanonýr Řezníček se vrací do Chance ligy. Povolala ho pražská Dukla