středa 23. října 2024

Výhra auta v soutěži vyšla seniorku skoro na tři sta tisíc

69letá žena z Uherskohradišťska naletěla na reklamu na sociálních sítích, která propagovala soutěž o auto. Stálo ji to téměř 280 tisíc korun. Na platby si dokonce vzala úvěr.

ruce

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixabay

Ženě so kliknutí na reklamu objevil dotazník, po jeho odeslání pak přišla zpráva na chat o tom, že seniorka vyhrála vysněný vůz. Pro získání výhry ale měla zaslat na účet pořadatele 140 euro, to je přes 3 300 korun, na náklady spojené s přepravou auta. „Po několika dnech ji údajný zřizovatel soutěže opět požádal o další platbu, tentokrát 900 euro. Ta měla pro změnu pokrýt celní výlohy. Další a další požadované nesmyslné poplatky neustávaly. Měly mimo jiné zahrnovat i ubytování dopravců nebo opravu vadného tahače přepravovaného vozidla,“ popsal pro Minutové zprávy policejní mluvčí Radomír Šiška.

Podvod vyvrcholil tím, že se ženě ozval údajný přepravce auta a oznámil jí, že se pravděpodobně stala obětí podvodu. Tvrdil, že pořadatel soutěže s ním přestal komunikovat, a tak ho zažaloval. Po seniorce chtěl přepravce peníze na soudní výlohy. „Teprve tehdy se žena obrátila na policii. Ta bohužel začala situaci řešit až po provedení několika desetitisícových transakcí. Peníze pro uhrazení veškerých poplatků si navíc nešťastně zajistila bankovním úvěrem. Na neznámý účet poslala téměř dvě stě osmdesát tisíc korun,“ doplnil mluvčí.

Související

Praha,_Magistrát,_Karel_Březina
Krimi

Exministr Zemanovy vlády čachroval s dotacemi. Jde na tři roky do vězení

GaFk6J6XMAAnK0A
Krimi

Vietnamská magnátka dostala doživotí. Šibenici však stejně neunikne

Puente_de_Castilla-La_Mancha,_Talavera_de_la_Reina_02
Zahraniční Video

Brit zemřel po pádu ze španělského mostu. Chtěl na něm natočit video

MjJkYjdhY2Y0NWRjZTJjMZxjdJ9FHz0LJe8WukrFyP8peoEM2E7eEN2bDOHcyT0tytuFhZRhLKlplpy3qrvOGT0YdF8Dz0lJoRt0hMRIRbrp8Ez0dZabgri5XyaCsQhF01iOwGQKGYtIIzYYtLubznYouk_NTeq--TwshWpnGRghtncLImLVJ12MF8ec0lAxijhFvfZ7YXD0dHxiQ
Domácí Výročí

Byl u zednářů i nacistů a prodal Karlštějn. Příběh Harryho Jelínka je dnes legendou