pondělí 7. října 2024

Vybrakovaná městská kasa: Kauza starosty a jasnovidky otřásá Francií

Kuriózní skandál se řeší ve francouzským městem Agde. Tamní starosta Gilles d'Ettore naletěl jasnovidce Sophii Martinez. Vybrakoval kvůli ní městskou kasu. Chybí v ní několik milionů korun. Na všechno se přišlo až potom, co ho na policii udala manželka.

gggjjjj

Starosta a jeho jasnovidka.
Zdroj: FB / Sophia Martinez, X / Gilles d'Ettore

  • Starosta a jeho jasnovidka.
  • Zdroj: FB / Sophia Martinez, X / Gilles d'Ettore

Přestože Gilles d'Ettore býval agent tajné služby, jasnovidka a médium Sophia Martinez si ho díky svému břichomluvectví omotala kolem prstu. Oslovil ji, protože chtěl mluvit se svým mrtvým otcem. Jasnovidka dokázala při seanci změnit hlas a přesvědčila ho, že skutečně hovoří s otcem. Starosta byl prostřednictvím ženy také v kontaktu s archandělem Michaelem, který ho požádal, aby jasnovidku začal zasypávat dárky.

Starosta tak platil pro ni i její příbuzné luxusní dovolené například v Polynésii, u ženina domu nechal postavit verandu, financoval její svatbu a pomohl členům její rodiny získat práci v městské správě. V kontaktu spolu byli asi čtyři roky, za tu dobu měl několik tisíc telefonátů od otce a dalších lidí nebo od andělů.

Jasnovidka se ihned po zatčení ke všemu přiznala. Starosta uvěřil, že naletěl podvodnici, až když viděl videa, ve kterých břichomluvectví předvedla. Je obviněná z podvodu.

Starosta čelí obvinění ze zpronevěry. V souvislosti s případem se policie zajímá také o developera zapleteného do vybavování jasnovidčiny domácnosti a o její 20letou dceru a 42letou kamarádku.

Oba hlavní obvinění jsou ve vazbě, jasnovidka skončila na samotce poté, co ji spoluvězenkyně obvinily z čarodějnictví a napadly.

Související

GZSH_WdXEAAU7j5
Zahraniční

Násilí v Mexiku pokračuje. Na jihu země zastřelili starostu i jeho tajemníka

policeman-4335569_1280
Krimi

Ve Francii ubodali a zapálili 15letého chlapce. Zapletl se do obchodu s drogami

28086783017_5eef2d39a4_b
Zahraniční

Kongo dohodu s rebely nepodepíše. Obviňuje ale Rwandu z podpory konfliktu

GY6IDFbXwAAIfe0
Krimi

Pořádal pochody hrdosti a znásilňoval dítě. Francouzský politik je už ve vazbě