neděle 29. září 2024

Výborný jednal se svými předchůdci o budoucnosti českého zemědělství

Bývalí ministři zemědělství se dnes sešli na Ministerstvu zemědělství, kde neformálně jednali o budoucnosti českého zemědělství.

profimedia-0818639943

Ministr zemědělství Marek Výborný
Zdroj: Profimedia

  • Ministr zemědělství Marek Výborný
  • Zdroj: Profimedia

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) pozval své předchůdce na představení knihy Ministerstvo zemědělství 1938-1989. Neformálně zde současný a bývalí ministři diskutovali nejen o historii zemědělství v České republice, ale především o jeho budoucnosti. „Jsem velmi rád, že se nám podařilo hostit paní ministryni a pány ministry, kteří vedli resort zemědělství v předchozích letech. Že jsme se u společného stolu sešli nejen napříč politickým spektrem, ale i novodobou historií České republiky. Bylo velmi zajímavé slyšet o důležitých krocích uplynulých let přímo od těch, kteří stáli v čele ministerstva i v různých přelomových okamžicích,“ řekl Výborný.

Setkání se mimo jiné zúčastnili Petr Bendl (v letech 2011 až 2013 ministr zemědělství za ODS), Jan Fencl (ČSSD), Ivan Fuksa (ODS), Petr Gandalovič (ODS), Marian Jurečka (KDU-ČSL) či Jiří Milek (nestraník za ANO). „Publikace kolegů Petra Aneva a Jiřího Fialky Ministerstvo zemědělství 1938 až 1989 je první knihou, která popisuje historii jednoho z vládních resortů v Československu, a to v širším kontextu. Ve spolupráci s dalšími institucemi plánuje Ústav pro studium totalitních režimů v podobných počinech pokračovat,“ uvedl náměstek ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů Kamil Nedvědický.

Ministerstvo zemědělství 1938-1989

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: eAGRI

Související

1500x500
Domácí

Co bude dál s lidovci? O křeslo předsedy má zájem někdejší zachránce Bělobrádek

řeka Bečva
Domácí Příroda

Bečva získá novou tvář. Řeka se vrátí k přirozenému charakteru

divoké prase
Domácí Příroda

Novela mysliveckého zákona vyvolává obavy zemědělců

Solární panely na zemědělské půdě
Ekonomika Zelená energie

Kombinace zemědělství a solární energie může zvýšit potravinovou bezpečnost a příjmy farmářů