Výběr vánočního programu na Štědrý den

Přehled nejzajímavějších televizních pořadů na Štědrý den.

Bill Nighy v Lásce nebeské.

Bill Nighy v Lásce nebeské.
Zdroj: United International Pictures UK

  • Bill Nighy v Lásce nebeské.
  • Zdroj: United International Pictures UK

Vánoce jsou jediné dny v roce, kdy opravdu „všude něco“ dávají. Nejinak je tomu i na letošní Štědrý den, kdy se stanice snaží nadbíhat divákům klasickými tituly. Dopoledne si zdobení vánočního stromečku můžete zpříjemnit ikonickou pohádkou Lotrando a Zubejda s Jiřím Strachem a Barborou Seidlovou v hlavních rolích. Pohádka se poprvé vysílala před šestadvaceti lety a od té doby je nedílnou součástí vánočního vysílání. Vysílá ČT1 od 9:10.

Následuje nejvíc vánoční animák, který nemá s Vánoci nic společného. Z prvního Shreka se také stala vánoční klasika, kterou vždy nějaká stanice o svátcích vysílá. Tentokrát nezapomenutelnou pouť zlobra a oslíka vysílá Nova od 12:25.

Dále vybíráme legendární českou pohádku Dařbuján a Pandrhola s excelujícím Jiřím Sovákem a Rudolfem Hrušínským. Osmdesátiminutová pohádka Martina Friče pochází již z roku 1959, na kráse jí však důchodový věk neubírá. Vysílá Prima od 15:55.

Největší premiérou večera je letošní pohádka Tajemství staré bambitky 2, která měla kinopremiéru teprve v únoru letošního roku. V pokračování se vrací na scénu napravený loupežník Karaba s tváří Ondřeje Vetchého i král Jakub v podání Tomáše Kluse. Vysílá ke štědrovečerní večeři ČT1 od 19:00.

Po Bambitce můžete přepnout na Novu, kde už pár minut poběží Tři oříšky pro popelku. Bez této pohádky jako kdyby Vánoce ani nebyly. Okouzlující Libuše Šafránková opět uhrane svého prince v podání Pavla Trávníčka. Vysílá Nova od 20:30.

A na Nově zůstaneme i po zbytek včera. Po Popelce následuje od 21:50 nejlepší romantická vánoční komedie všech dob, Láska nebeská. Tancující britský premiér Hugh Grant završí vánoční večer plný cukroví a dárků.

Autor: Šimon Mitro

Související

Shrek s Fionou ve filmu Shrek 2
Film a TV Kino

Shrek se vrátí v létě 2026. Původní dabing zůstane

Ondřej Vetchý a Pavla Beretová v pohádce Kdyby byly ryby (2014).
Film a TV

Polská televize uvede 16 českých pohádek

Záběr z filmu Shrek 2
Film a TV Výročí

Jedno z nejlepších filmových pokračování slaví. Shrek 2 měl premiéru před 20 lety

S čerty nejsou žerty
Film a TV Vánoce

Co si pustit na Štěpána?