Výběr vánočního programu na Boží hod

Přehled nejzajímavějších televizních pořadů na druhý svátek vánoční.

Jim Carrey jako Grinch

Jim Carrey jako Grinch.
Zdroj: Universal Pictures

  • Jim Carrey jako Grinch.
  • Zdroj: Universal Pictures

První svátek vánoční bude chtít hned po ránu zhatit Grinch. Ve Spojených státech se vánoční komedie s Jimem Carreym těší neuvěřitelné oblibě a i v Česku patří mezi filmy, které na vánoční vysílací paletě žádný rok nechybí. Letos ho vysílá Prima od 9:25.

Po namaskovaném Jimu Carreym následuje druhý díl Shreka. O Vánocích je běžné, že některá ze stanic vysílá první díl, jako tomu bylo včera na Nově, ale ostatní díly se tak často přes svátky neobjevují. Letos na dvojku Shreka vsadila Nova, která další dobrodružství Shreka a oslíka vysílá ve 12:45.

Hned po Shrekovi Nova uvede vánoční díl sitcomu Comeback. Díl Heavy Christmas, ve kterém Ozzák upeče pořádné rumové koule, se bude vysílat ve 14:20.

Pro ty, kterým pohádky už lezou krkem, si mohou večer zpříjemnit výtečným muzikálem La La Land, který vysílá Nova Cinema od 17:50. Jeden z nejlepších muzikálů tohoto tisíciletí se pyšní jak výbornými hereckými výkony v čele s Ryanem Goslingem a Emmou Stone, tak nádherným soundtrackem.

Po večeři se můžete naladit na nového Krakonoše. Česká televize uvede novou verzi oblíbené pohádkové postavy. Ve filmu Krakonošovo tajemství se ikonické role zhostil David Švehlík. V dalších rolích se představí Jakub Prachař, Ondřej Sokol nebo Norbert Lichý. ČT1 pohádku odvysílá ve 20:10.

Večer můžete završit u povedeného akčního fantasy, které se bohužel vzhledem k tržbám z kin nedočká pokračování. Snímek Král Artuš: Legenda o meči měl být prvním dílem pětidílné ságy o Artušovi. Naštěstí film funguje sám o sobě a nemá příliš otevřený konec. Jde zřejmě na několik let o poslední velké fantasy s rozpočtem 175 milionů dolarů. Málokterý fantasy film má natolik propracovanou výpravu a trikové sekvence. Vysílá Nova ve 22:05.

Autor: Šimon Mitro

Související

1000010533
Hudba

Nová sestava Linkin Park se rozpadá. Na turné s nimi nevyrazí kytarista Delson

Ondřej Vetchý a Pavla Beretová v pohádce Kdyby byly ryby (2014).
Film a TV

Polská televize uvede 16 českých pohádek

Záběr z filmu Shrek 2
Film a TV Výročí

Jedno z nejlepších filmových pokračování slaví. Shrek 2 měl premiéru před 20 lety

Oscarové sošky
Film a TV Udílení cen

Oscarové rekordy: Která žena, muž či film mají nejvíce zlatých plešounů?