středa 3. července 2024

Vražda v Mannheimu otevře stavidla. Německo začne s deportacemi migrantů

Angela Merkel nechávala vozit uprchlíka do Německa, Olaf Scholz je bude posílat zpět. Vražda policisty v Mannheimu otevřela téma deportací.

manheim

Útok přenášelo hnutí BPE živě.
Zdroj: BPE

  • Útok přenášelo hnutí BPE živě.
  • Zdroj: BPE

Před deseti lety tehdejší německá kancléřka Angela Merkel tvrdila, že Německo je pro všechny a otevřela berlínskou náruč migračnímu toku z Blízkého východu, asijských a afrických zemí. Následky dnešní Německo pociťuje čím dál častěji, ať už zvýšenou kriminalitou či vytvářením no go zón, které ovládají zločinné gangy přistěhovalců, a to dokonce v těch největších městech jako je Berlín, Hamburk či Mnichov. Nyní proto nastal čas se s rozhodnutím někdejší kancléřky vyrovnat, což vzal na svá bedra současný předseda vlády Olaf Scholz, jemuž se dlouhodobě vyčítá nečinnost v tomto směru.

„Radikálové a zločinci ze zahraničí, kteří v Německu hledají azyl a ochranu, do země nepatří, je proto nutné je deportovat i do států, jako jsou Afghánistán a Sýrie,“ řekl doslova Scholz při dnešním zasedání Spolkového sněmu. Podotkl také, že německé ministerstvo vnitra už vede potřebná jednání se státy, které sousedí s Afghánistánem.

Kancléř tak reagoval na víkendový vražedný útok v Mannheimu, kde 25letý Afghánec usmrtil policistu. Sám při tom utrpěl vážná zranění.

O deportace migrantů se vážně zajímá i druhá nejsilnější politická strana v Německu, Alternativa pro Německo AfD. Ta kvůli tajnému jednání v Postupimi na začátku letošního roku, sklidila nevoli části veřejnosti, která proti ní uspořádala masové demonstrace.

Autor: Jan Skala

Související

GReV6hjXMAA92qg
Zahraniční

Německo se stále omlouvá za minulost. Odškodní 40 tisíc polských obětí nacismu

Streifenwagen_Bundespolizei
Krimi

Další útok syrských gangů. Mladíci chtěli znásilnit dívku, ale skončili na svobodě

4422577dbb3f8bdf1684e9d5ef578346,a1ff8e4d
Zahraniční

Děsivý útok kyselinou v Bochumi: 14 zraněných, pachatel čelí obvinění z vraždy

Policie ČR
Krimi

Muž v Mohelnici ze žárlivosti zavraždil mámu svého synka