sobota 28. září 2024

Vrána skóroval za Washington, prosadil se i Ivan

V přípravných zápasech NHL se prosadili Jakub Vrána proti Columbusu a Ivan Ivan z Colorada.

Jakub Vrána během utkání s Columbusem

Jakub Vrána během utkání s Columbusem
Zdroj: Profimedia

  • Jakub Vrána během utkání s Columbusem
  • Zdroj: Profimedia

Hokejový útočník ve službách Washingtonu Jakub Vrána usiluje ze všech sil o smlouvu v NHL. Osmadvacetiletý forvard, který je ve Washingtonu na přípravném kempu, se prosadil proti Columbusu. V divokém utkání ani Vránova trefa na výhru nestačila. Washington prohrál 4:8.

Jakub Vrána se ve Washingtonu pokusí o návrat mezi hokejovou elitu. Za poslední tři roky se v zámoří dvakrát stěhoval, byl zařazen do asistenčního programu NHL a hráčské asociace NHLPA a mnoho utkání odehrál v nižší AHL. Nyní dostal nejspíš poslední šanci ve Washingtonu, kde prožil svá nejlepší hokejová léta. S týmem získal i historicky první Stanley Cup. Během přípravného kempu musí Vrána ukázat, nejen že nezapomněl střílet góly, ale i odhodlání obětovat se pro tým.

Za Columbus odchytal poslední třetinu jednadvacetiletý gólman Pavel Čajan, který pokryl osm z devíti střel. Na posledních dvacet minut skočil na led i obránce David Jiříček.

V zámoří se prosadil i Ivan Ivan hrající za Colorado. Odchovanec Vítkovic otevřel skóre proti Dallasu a poslal Avalanche do vedení. Výhru nakonec slavil Dallas, který zvítězil 4:2. Se Stars se radoval i Matěj Blümel, který odehrál v utkání 17 minut.

Zdroj: nhl.com

Související

Jakub Lauko
Hokej NHL

Lauko v dresu Minnesoty skóroval podruhé v řadě

Hokejisté Ottawy se radují po gólu Jana Jeníka
Hokej NHL

Jeník bojuje o šanci v NHL

Jakub Zbořil
Hokej NHL

Zbořil se popere o místo v New Jersey

Leon Draisaitl
Hokej NHL

Draisaitl podepsal rekordní sumu a stane se nejlépe placeným hráčem NHL