čtvrtek 17. října 2024

Vrána se vrací do hry! Lauko poprvé skóroval za Wild

Hokejoví útočníci Vrána a Lauko pomohli brankami k vítězství. Oba se trefili v sezoně poprvé.

Jakub Vrána se raduje z gólu

Jakub Vrána se raduje z gólu
Zdroj: Profimedia

  • Jakub Vrána se raduje z gólu
  • Zdroj: Profimedia

Vrána je zpátky

Hokejový útočník Jakub Vrána opět střílí góly. V dresu Washingtonu dostal v této sezoně poprvé šanci a využil ji dokonale, první střela a první gól. Osmadvacetiletý forvard skóroval v utkání proti Vegas na začátku první třetiny. Vrána si najel mezi kruhy, počkal si na přihrávku od svého spoluhráče a tvrdou ranou poslal Capitals do vedení. Washington vyhrál nad Vegas 4:2. V dresu soupeře si připsal jeden bod za asistenci Tomáš Hertl.

„Cítil jsem se skvěle,“ řekl Vrána, který si odbyl premiéru v letošní sezoně. „Musím hodně ocenit Manga (Andrew Mangiapane). Měl skvělý forčeking, vyhrál souboj o puk a naservíroval mi ho. Samozřejmě je to hokej. Bylo to skvěle načasované. Mangiapane byl celou dobu dobrý v předbrankovém prostoru a jsem šťastný, že to tam padlo.“

Lauko poprvé skóroval

Český útočník Jakub Lauko se poprvé prosadil v dresu Minnesoty. Čtyřiadvacetiletý Lauko poslal Wild do vedení 2:0 nad St. Louis Blues během vlastního oslabení. Bývalý hráč Bostonu se dostal do samostatného úniku a parádně zavěsil nad vyrážečku Jordana Binningtona.

„Jediné, na co jsem myslel, byl ten kluk (útočník Blues Jordan Kyrou), který byl za mnou,“ řekl Lauko. „Věděl jsem, že je dost rychlý, takže jsem nic nevymýšlel. Byl to prostě instinkt,“ český útočník.

Minnesota vyhrála i díky brance českého forvarda 4:1. Čtvrtý gól Wild vstřelil neobvykle brankář Minnesoty Filip Gustavsson, který skóroval do prázdné klece.

Zdroj: nhl.com

Související

David Pastrňák vstřelil čtvrtý gól v sezoně
Hokej NHL

Pastrňák opět skóroval, už počtvrté!

Pavel Zacha v bitce s A. J. Greerem
Hokej NHL

Zacha pomstil Pastrňáka

Tomáš Hertl slaví gól
Hokej NHL

Hertl porazil Gudase, Vladař vychytal Oilers

David Pastrňák
Hokej NHL

Pastrňák vstřelil 350. gól v NHL